FK Barselona sledeće godine navodno stupa na Valorant esports scenu

by | Nov 16, 2023 | Esports, Eventovi, Gejming, Intervju, Video igre, YouTube | 0 comments

Glasine kažu da Barselona sprema Challengers tim koji će se naredne sezone takmičiti u španskoj ligi.

Tokom ovogodišnje međusezonske pauze, Riot Games je uveo dosta novina i poboljšanja u niže Valorant lige, sa novim Premier sistemom, dinamičnijim rasporedom i pridruženim timovima. Uprkos tome, neke organizacije su nedavno napustile drugorazrednu Challengers ligu, kao što je Shopify Rebellion.

Sinoć su se na socijalnim mrežama pojavile glasine koje kažu da će jedan od najpoznatijih fudbalskih klubova na svetu, Barselona, sledeće godine debitovati u španskoj Challengers ligi kao deo svoje nove ”Barça Games” inicijative.

Unikatan u odnosu na ostale, Maverick je elitni bot, jedini tip Elite veština u grupi Cost 3. Kao što mu ime govori, on je izuzetno nezavisan kada su u pitanju igračeve komande i koristi Maverick M4A1.

Često se bira zbog svoje Elite veštine, koja je najviša moguća, dok istovremeno košta samo 3 boda u poređenju s 5 bodova koliko je potrebno za druge Elite botove. Ima 100 bodova veštine i precizan je 100% pri pucanju. Vreme njegove reakcije je 0.2 sekunde, što znači da je vrlo osetljiv na korake. Kada se suoči s neprijateljem na kratkom rastojanju, cilja u glavu, dok na srednjem rastojanju cilja u grudi, pucajući rafalno. Na dugom rastojanju klekne i puca. Kada primeti snajpera sklanja se u zaklon.

Ima 100 bodova hrabrosti, što ga čini vrlo agresivnim do tačke rizika. Nikada se neće povući čak i kada primeti veliku grupu neprijatelja. Na klasičnim mapama voli pronaći i suočiti se s teroristima umesto kampovanja na sajtu. U hostage misijama, više voli napasti teroriste, a nakon što obezbedi taoce, prijavljuje igraču poziciju talaca i traži druge teroriste. Na lakoj i normalnoj težini ovo neće biti problem i može biti od pomoći jer može pružiti korisne informacije igraču, dok će na teškim i ekspertnim težinama ovo biti veliki problem jer su protivnici veštiji i drže se zajedno.

Kako je navedeno u datoteci “BotCampaignProfile.db” s komentarom “jeftin jer uopšte ne sluša”, mana za jeftinog Elite bota je nulta saradnja. Retko će pratiti igračeve naredbe i neće ostajati sa saigračima (1% šansa da će pratiti igračeve naredbe).

Maverick radije kupuje M4A1 (i koristi prigušivač), ali će ga zameniti za AK-47 ako pronađe jedan koji je ispao od terorista. Kupuje nasumični pištolj kao sekundarno oružje.

Njegov ton glasa postavljen je na 98, malo niži od standardnog glasa.

U saradnji sa partnerima Mas Ros Media i FireSPORTS, Barça Games projekat će pružiti inovativnu platformu za video igre, gejmere, esports timove i strimere, ali i TV serije, dokumentarce i filmove. Barça Games bi trebalo da bude lansiran u aprilu.

Kao Barça Esports, Barselona se od 2022. godine takmiči u LVP Superligi u League of Legends. Barselona je takođe posedovala Rocket League ekipu, ali se sastav raspao 2021. godine. Za Barsu je 2022. godine takođe nastupao jedan od najboljih eFootball igrača na svetu, naš Marko ”Roksa” Roksić.

Ove vesti nam stižu nedelju dana nakon što je Mesi postao suvlasnik KRÜ Esportsa, organizacije koju je osnovao Serhio Aguero. KRÜ Valorant sastav se trenutno takmiči u VCT Americas ligi.