Ako si pravi fanatik setićeš se jednih od prvih botova (AI) u Counter Strike igri!

by | Nov 14, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Ovaj tekst je pre svega namenjen za velike fanove Counter-Strike: Condition Zero igre koja je dolazila u paketu kupovinom običnog 1.6 CS-a pre XX godina, a i one koji žele da pročitaju nešto zanimljivo. Verujemo da su botovi neko o čemu se jako malo pisalo, pa je sada vreme da im odamo počast.


U ovoj igri ima 8 Tour of Duty CT botova u kategoriji Cost 3. Na lakoj i normalnoj težini, otključavaju se nakon što igrač završi 8 mapa (sa 10 bodova reputacije), dok su na teškoj i ekspertnoj težini dostupni od početka (tehnički im je potrebno 6 odnosno 1 bod reputacije na ovim razinama, ali početni bodovi reputacije pokrivaju troškove). Za najam svakog od njih potrebna su 3 boda reputacije, a 6 od njih koristi Hard šablon veština.

KIRK

Kirk je normalni bot, što znači da mu je veština postavljena na 50. Ima vreme reakcije od 0.4 sekunde i može da detektuje korake. Kada primeti neprijateljski cilj, Kirk će zadržati paljbu 0.7 sekundi kako bi nanišanio, a zatim počinje pucati. Obično mu treba dva do tri metka da pogodi napadača. U bliskoj borbi prebaci će se na pištolj kako bi se suprotstavio neprijateljima.

Ima 25 bodova za suradnju i 0 bodova hrabrosti. Kirk retko sledi naredbe igrača i vrlo je pasivan bot. Kada vidi mrtvog saigrača u svom vidokrugu, povući će se i krenuti drugim putem. Takođe postaje nervozan kada se suočava s nekoliko neprijatelja odjednom. Na klasičnim mapama voli da čuva bombsite. Na hostage mapama, retko se viđa kako spašava taoce, osim ako je poslednji preživeli.

Kirk najčešće koristi snajperske puške. Jedan od retkih botova koji umeju da ciljaju precizno. Njegov ton glasa postavljen je na 105, malo više od standardnog tona glasa.

Larry

Larry je težak bot na lestvici snalažljivosti, što znači da mu je nivo veština postavljen na 75. Precizan je 75% kada puca. Vreme njegove reakcije iznosi 0.25 sekundi, i osetljiviji je na korake.

Ima 50 bodova za timski rad i 90 bodova hrabrosti. Retko prati naredbe igrača i radije ostaje sam. Ponovo će se grupisati samo ako mu ponestane novca. On je veoma agresivan bot i nikada se neće povući čak i kada primeti veliku grupu neprijatelja odnosno botova. Na klasičnim mapama radije napada teroriste nego što kampuje na sajtu.

Larry najviše koristi M4A1. Njegov ton glasa postavljen je na 94, malo niže od standardnog.

Cole

Cole je takođe po težini jedan od najtežih botova, što znači da mu je nivo veština postavljen na 75. Precizan je 75% kada puca. Vreme njegove reakcije iznosi 0.25 sekundi, i osetljiviji je na korake. Dobar je u bliskoj borbi, ali nije efikasan na dugim razdaljinama zbog programiranja bota koje ga prisiljava da koristi M249 bez obzira na daljinu.

Njegov timski rad i hrabrost takođe su postavljeni na 75. Ima dobar timski rad. Često prati naredbe igrača i uvek ostaje u grupi sa saigračima. Dosta je agresivan. Iako se neće povući nakon što primeti neke teroriste, povući će se nakon što primeti veliku grupu neprijatelja. Zatim će sačekati nekoliko sekundi pre nego što ponovo napadne.

Njegov ton glasa postavljen je na 88, nisko toniran glas.

Cole koristi predložak za oružje s naglaskom na moćno oružje.

Njegov ton glasa postavljen je na 88, nisko toniran glas.

Travis

Isto kao i Cole, veština, timski rad i hrabrost Travisa postavljeni su na 75. Ima dobar timski rad i prilično je agresivan.

Travis koristi štit. Međutim, nema preferenciju za pištolj, pa će u većini slučajeva koristiti podrazumevani pištolj, USP.

Njegov ton glasa postavljen je na standardnih 100. Univerzalac na polju botova.

Ray

Ray je jedan od kvalitetnijih botova, što znači da ima 75 bodova veštine. Precizan je 75% kada puca. Vreme njegove reakcije iznosi 0.25 sekundi i osetljiv je na korake.

Njegov timski rad postavljen je na 75. Često prati naredbe igrača i obično ostaje u grupi sa saigračima.

Njegova hrabrost postavljena je na visokih 100 bodova. Nikada se neće povući čak i kada primeti veliku grupu neprijatelja. Na klasičnim mapama radije napada teroriste nego što kampuje na sajtu.

Njegov ton glasa postavljen je na 110, viši ton.

Igor – poprilično bučan lik

Igor je takođe kao i Ray na lestvici gde ima 75 bodova veštine. Precizan je 75% kada puca. Vreme njegove reakcije iznosi 0.25 sekundi i osetljiv je na korake.

Ima 90 bodova za timski rad i 25 bodova hrabrosti. Uvek će pratiti naredbe igrača i ostati u grupi sa saigračima. Dosta je pasivan i povući će se nakon što primeti neke neprijatelje. Zatim će pronaći drugi put kako bi ih napao s leđa. Na klasičnim mapama radije će kampovati na sajtu.

Preferira P90 kao svoje glavno oružje. Njegov ton glasa postavljen je na 120, najviši nivo.

Sam

Sam je težak bot, što znači da ima 75 bodova veštine. Precizan je 75% kada puca. Vreme njegove reakcije iznosi 0.25 sekundi i osetljiv je na korake.

Ima 90 bodova za timski rad i 50 bodova hrabrosti. Najčešće će poslušati naredbe igrača i ostaće u grupi sa saigračima. Umereno je agresivan – povući će se nakon što primeti neke neprijatelje. Na mapama klasičnim mapama radije će napasti teroriste ako ima puno novca. Ako je u dugovima, kampovaće na sajtu.

Od oružja najviše koristi M4A1. Njegov ton glasa postavljen je na 90, nizak ton.

Maverick – jedan jako specijalan bot koji je svima išao na nerve!

Unikatan u odnosu na ostale, Maverick je elitni bot, jedini tip Elite veština u grupi Cost 3. Kao što mu ime govori, on je izuzetno nezavisan kada su u pitanju igračeve komande i koristi Maverick M4A1.

Često se bira zbog svoje Elite veštine, koja je najviša moguća, dok istovremeno košta samo 3 boda u poređenju s 5 bodova koliko je potrebno za druge Elite botove. Ima 100 bodova veštine i precizan je 100% pri pucanju. Vreme njegove reakcije je 0.2 sekunde, što znači da je vrlo osetljiv na korake. Kada se suoči s neprijateljem na kratkom rastojanju, cilja u glavu, dok na srednjem rastojanju cilja u grudi, pucajući rafalno. Na dugom rastojanju klekne i puca. Kada primeti snajpera sklanja se u zaklon.

Ima 100 bodova hrabrosti, što ga čini vrlo agresivnim do tačke rizika. Nikada se neće povući čak i kada primeti veliku grupu neprijatelja. Na klasičnim mapama voli pronaći i suočiti se s teroristima umesto kampovanja na sajtu. U hostage misijama, više voli napasti teroriste, a nakon što obezbedi taoce, prijavljuje igraču poziciju talaca i traži druge teroriste. Na lakoj i normalnoj težini ovo neće biti problem i može biti od pomoći jer može pružiti korisne informacije igraču, dok će na teškim i ekspertnim težinama ovo biti veliki problem jer su protivnici veštiji i drže se zajedno.

Kako je navedeno u datoteci “BotCampaignProfile.db” s komentarom “jeftin jer uopšte ne sluša”, mana za jeftinog Elite bota je nulta saradnja. Retko će pratiti igračeve naredbe i neće ostajati sa saigračima (1% šansa da će pratiti igračeve naredbe).

Maverick radije kupuje M4A1 (i koristi prigušivač), ali će ga zameniti za AK-47 ako pronađe jedan koji je ispao od terorista. Kupuje nasumični pištolj kao sekundarno oružje.

Njegov ton glasa postavljen je na 98, malo niži od standardnog glasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.