Filip ”Homeboy” Savić eliminisan u grupnoj fazi Global Esports Games šampionata u Rijadu

by | Dec 14, 2023 | Esports, Eventovi, Gejming, Video igre | 0 comments

Filip je uspeo da se revanšira Irskoj nakon prošlogodišnjeg poraza, ali to i dalje nije bilo dovoljno za prolaz u plejof.

Juče je počeo Global Esports Games šampionat u Rijadu, svetsko prvenstvo gde se trenutno takmiče 236 igrača iz 56 zemalja širom sveta, uključujući i Srbiju. Srbiju predstavljaju reprezentacije u tri esports naslova – Dota 2, PUBG MOBILE i Street Fighter 6.

Naš SF reprezentativac Filip ”Homeboy” Savić je i ove godine predstavljao Srbiju. Nažalost, Homeboy je zaustavljen u grupnoj fazi turnira, sa pet poraza i samo dve pobede. Filip je uspeo da savlada Pakistanca, kao i Irca, koji ga je eliminisao na prošlogodišnjem GEG šampionatu u Istanbulu.

Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) bi ovom prilikom želeo da se zahvali Filipu na učešću i da mu poželi sreću na sledećem GEG šampionatu – naredne godine idemo po medalju!

Srbija i dalje ima šanse da osvoji dve medalje na prvenstvu – naši dotaši će se danas u 16:30 časova boriti za bronzu, dok srpska PUBG MOBILE reprezentacija kreće u akciju sutradan.

Global Esports Games šampionat 2023 će se održati od 12. do 16. decembra u Rijadu.

Prenos Global Esports Games 2023 turnira biće održan na zvaničnim Twitch i YouTube kanalima GEF-a, kao i na Klan RUR YouTube kanalu. Sve aktuelne informacije o Global Esports Games šampionatu, ali i drugim turnirima pratite na sajtu RUR-a kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.