Srpska Dota 2 reprezentacija osvaja bronzanu medalju na Global Esports Games šampionatu u Rijadu!

by | Dec 14, 2023 | Esports, Eventovi, Video igre | 0 comments

Druga bronza za srpske esportiste ove godine!

Posle velikog uspeha srpske CS:GO reprezentacije na svetskom IeSF prvenstvu u Jašiju ovog septembra, naša Dota 2 ekipa je osvojila treće mesto na Global Esports Games šampionatu u Rijadu, savladavši domaćine, Saudijsku Arabiju sa ubedljivim rezultatom 2-0.

Ako niste upoznati sa ovim turnirom, Global Esports Games je svetsko prvenstvo u esportu koje po treći put organizuje Globalna Esports Federacija (GEF). Ovo prestižno međunarodno takmičenje je ugostilo 236 najveštijih esportista iz 56 zemalja širom sveta, koji se trenutno bore za titulu prvaka u četiri esports naslova, uključujući i Srbiju.

Mi ćemo ovom prilikom govoriti o našoj Dota 2 reprezentaciji, za koju ove godine nastupaju Kosta “miniorc00” Stankovski, Aleksandar “Alex” Diklić, Mihajlo ”MikSa” Jovanović, Nikola ”LeBron” Popović, Stevan “seyokalash” Đurović i Danilo ”codex” Popović. Srpska Dota 2 reprezentacija se takmičila i na prošlogodišnjem GEG šampionatu u Istanbulu.

dota2-srbija-geg-2023-rijad-3
Foto: SESE

Naši dotaši su imali odlično otvaranje na GEG 2023 šampionatu, sa ubedljivim trijumfom nad reprezentacijom Australije sa rezultatom 2-0. Međutim, njihov polufinalni duel protiv Malezije se pokazao kao mnogo veći izazov. Posle poraza na prvoj mapi, Srbija je imala veliku šansu u narednoj partiji, ali nažalost nije uspela da je iskoristi. Time smo propustili šansu za plasman u veliko finale, ali smo i dalje ostali u trci za bronzu.

Meč za treće mesto protiv domaćina je donekle bila repriza četvrtfinalnog okršaja – Srbija je bila izuzetno ubedljiva, pokazavši se kao daleko bolja ekipa sa superiornijom strategijom i koordinacijom. Srbija je brzinski stavila tačku na čitav meč sa rezultatom 2-0, osvojivši bronzanu medalju na Global Esports Games šampionatu u Rijadu, što je ogroman uspeh za Srbiju na internacionalnoj sceni esporta! Meč nažalost nije bio strimovan, tako da nećete moći da vidite dominaciju naših momaka na malim ekranima.

Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) bi želeo da čestita našoj Dota 2 ekipi na osvojenoj medalji. Ovo je najveći uspeh Srbije na GEG šampionatu kada je Dota 2 u pitanju, i nadamo se da ćemo sledeće godini ostvariti još bolji rezultat!

Iako je naš Street Fighter 6 predstavnik, Filip ”Homeboy” Savić danas završio učešće, ovo nije kraj za Srbiju na GEG 2023 šampionatu – sutradan, 14.12. na scenu stupa naša PUBG MOBILE ekipa. Poželite sreću našim momcima!

dota2-geg2023-gef-srbija-1
Foto: SESE

Za srpsku Dota 2 reprezentaciju nastupaju:

  • Kosta “miniorc00” Stankovski
  • Aleksandar “Alex” Diklić
  • Mihajlo ”MikSa” Jovanović
  • Nikola ”LeBron” Popović
  • Stevan “seyokalash” Đurović
  • Danilo ”chodex” Popović

Global Esports Games šampionat 2023 će se održati od 12. do 16. decembra u Rijadu.

Prenos Global Esports Games 2023 turnira biće održan na zvaničnim Twitch i YouTube kanalima GEF-a, kao i na Klan RUR YouTube kanalu. Sve aktuelne informacije o Global Esports Games šampionatu, ali i drugim turnirima pratite na sajtu RUR-a kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.