DA LI ZNATE KOJI SVE MODOVI POSTOJE U CS:GO: Različiti režimi igre koji su doprineli neverovatnom rastu ove video igre!

by | Feb 27, 2023 | Esports, Video igre | 0 comments

Različiti CS:GO režimi igre su žila kucavica Valveovog dugogodišnjeg naslova. Omogućili su igrici da napreduje više od jedne decenije, sa novim modovima koji se dodaju svakih nekoliko godina kako bi igrica postala sve popularnija. U daljem tekstu bavićemo se osvrtom na modove koji su CS:GO učinili najigranijom video igrom na svetu.

Foto: Pexels.rs

BOMB DEFUSAL

FOTO: printscreen/Dignitas


“Bomb Defusal” je suština Counter-Strike-a. Podrazumevani režim za takmičarsku igru, “Bomb Defusal ” je deo Counter-Strike-ovog DNK od CS 1.6. U deaktiviranju bombe, tim terorista mora da napadne jednu od dve lokacije da bi postavio bombu protiv tima specijalaca (counter-terrorists). Prvi koji eliminiše suprotni tim, ili postavi/deaktivira bombu, pobeđuje. To je jednostavna formula, ona koja je srž od samog njenog početka. “Bomb Defusal” je takođe osnovni režim u CS:GO esportu.

SPASAVANJE TALACA (HOSTAGE RESCUE)

Foto: printscreen/esport.net


Stariji CS:GO režim igre (game mod), “Hostage Rescue” je takođe bio deo Counter-Strike od samog početka. U spašavanju talaca, specijalci moraju pokušati da izvuku jednog od dva taoca noseći ih na leđima. Teroristi moraju imati za cilj da prežive ili eliminišu specijalce. Iako nije toliko popularan kao što je bio, režim je još uvek dom nekih kultnih Counter-Strike mapa kao što su “Italy i Office”.

WINGMAN

Foto: YouTube printscreen


Wingman je noviji dodatak CS:GO-u, ali dobro prihvaćen. Mnoge CS:GO igre jednostavno traju predugo za neke igrače, pa je “2v2 Wingman” prava stvar za njih. U wingmanu ste samo vi i vaš saigrač. Režim ima svoje manje mape, posebno dizajnirane za 2v2 igru, što znači da je u njihov dizajn uložen visok nivo detalja i elemenata.

DEATHMATCH


“Deathmatch ” je polazna osnova svakog početnika. Najteža stvar kod CS:GO-a je kriva učenja. Nikada ne znate šta ćete sledeće naučiti – da li prilagođavate svoje “CS:GO rates”? Da li menjate FOV? Kako naučiti da koristite “utility” ? Postoji toliko mnogo pitanja kroz koja novi igrači moraju da prođu, ali “Deathmatch ” može pomoći da se mnoga od njih zaobiđu. Pošto se iznova rađate u Deathmatch-u, ne morate da brinete o dugim vremenskim intervalima ponovnog rođenja dok se uhvatite u koštac sa mehanikom igre. Od svih CS:GO režima igre, “Deathmatch ” je verovatno najprijatniji za početnike i služi kao odlična polazna tačka.

TRKA U NAORUŽAVANJU (ARMS RACE)


Trka u naoružanju je režim napredovanja oružja, gde zarađujete novo oružje sa svakim ubistvom. Morate da stignete do zlatnog noža. Ubistvo zlatnim nožem znači da pobeđujete u igri. Ovaj režim više nije toliko popularan, iako je i dalje koristan za nove igrače koji žele da nauče da koriste svako oružje.

DEMOLITION


“DEMOLITION ” je odličan mod za vežbanje, čak i za najbolje CS:GO timove. U Demolition-u, 6 na 6 timovi naizmenično napadaju i brane jedno mesto bombe, omogućavajući strateško vežbanje. Ovaj CS:GO mod igre takođe je inspirisan trkom naoružanja, jer ćete početi sa početnim oružjem koje napreduje kako budete dobijali više ubistava. Iako režim nije popularan, vredi pokušati ako učite kako da preuzmete ili branite lokacije za bombe.


BONUS VIDEO: