3-godišnji projekat Zemlje u Minecraftu završen i uskoro dostupan javnosti

by | Aug 7, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Kreator sadržaja na YouTube platformi, RTGame, uz pomoć ogromne grupe igrača, završio je kopiju čitave Zemlje u Minecraftu u razmeri 1:4.000 – monumentalni poduhvat koji je zajednica radila tri godine.

Pod nazivom “Nova Zemlja”, RTGame je započeo projekat u julu 2020. godine, a rezultat je serija od 28 video snimaka koja pokriva proces kreiranja svake glavne sekcije planete, od teorije do praktične egzekucije. To je bio dugotrajan poduhvat, čak i u manjoj razmeri, i zahtevao je rad hiljada fanova da bi bio završen. A uskoro će krajnji rezultat biti dostupan javnosti u svoj svojoj veličanstvenosti.

Sve je počelo sa jednostavnom idejom: uzmite neki deo mape našeg sveta u Minecraftu i postepeno je oblikujte u nešto najsličnije prema našoj planeti. Svako ko je pratio RTGame-ov Twitch kanal mogao je dodavati sadržaj svetu kako tokom emitovanja, tako i van njega. Tim bi išao po regionima, počevši od najznačajnijih spomenika i nastavljajući graditi odatle.

Sve je počelo od Evrope i nekih poznatih spomenika

Počevši od Evrope i završavajući u Južnoj Americi, izgradnja je težila tačnosti i zabavnom sadržaju. Jedan od najranijih primera bio je način na koji je Tesco “gradio” po Evropi, čak i unutar spomenika. Međutim, kako je razvoj napredovao, svet je podeljen pomoću portala, sa svim igračima koji počinju u centralnom terminalu za putovanja. Počevši od terminala, igrači mogu putovati širom sveta za sekunde pre nego što se teleportuju do dela zemlje po svom izboru. Ceo razvoj mape je bio pokriven YouTube video snimcima i uživo prenosima, ali takođe imaju i Wiki stranicu koja detaljno opisuje proces.

Ako vas zanima da vidite šta je RTGame tim izgradio pre nego što mapa postane dostupna javnosti, ne brinite. Tim je napravio dinamičku mapu Nove Zemlje, punu komičnih detalja. Takođe i neočekivanih unutrašnjosti sa mnogo likova iz igre “Among Us” sakrivenih u zgradama. Moguće je da nedostaju neki manji detalji zbog razmere, ali mnogi spomenici i lokacije su relativno tačni. Nećete moći šetati svojim sopstvenim putem kao na Google Maps, ali ćete videti neke ključne oblasti iz vaše zemlje ili grada.

Ako ste zainteresovani i želite da što pre istražite mapu,

RTGame je rekao obožavaocima da ostanu u toku putem Wiki stranice ili na Twitteru kako bi saznali kada će Nova Zemlja biti potpuno dostupna javnosti. RTGame je rekao da će on i njegov tim za modifikacije “doterati” server pre nego što svet postane pristupačan.

Sletanje na savršeno ostrvo je gotovo nemoguće u Minecraftu. Srećom, sakupili smo najbolje setove za preživljavanje na usamljenim ostrvima u Minecraftu 1.20 samo za vas. Spavaćete na raznim mestima koja su savršena za avanture na usamljenom ostrvu.

U nekim setovima imaćete ograničene resurse, što čini preživljavanje još težim. Postoje lokacije pretrpane neprijateljima, životinjama, pa čak i višestrukim biomima kako biste testirali svoju snagu.

Neki se možda neće dopasti vašem ukusu, ali savršen set se nalazi na ovom spisku i čeka da se zaroni direktno u njega.

Kako koristiti Minecraft set Ne brinite, ovaj proces je jednostavan. Ali ako niste upoznati sa Minecraftom, ponekad je lakše da potražite informacije. Sve što trebate da uradite je da kliknete na opciju “Single Player” u meniju. To će vas odvesti na sledeći meni, gde možete kliknuti na “Create New World”.

Zatim pogledajte vrh ekrana i kliknite na karticu “World”. Polje će se pojaviti gde možete uneti svoj set, i bićete korak bliže istraživanju ovih novih svetova.

Reddit mapa sveta u pikselima

Ovaj neverovatan podvig je podsetio na onaj sa Reddit stranice gde su igrači pomoću pixela pravili mapu sveta. Najinteresantnije pikselizovani art je bio nagrađen na kraju projekta. Interesantna činjenica je da je ovaj projekat doveo do ujedinjena mnogo nacija. U prvom planu je bio da se

, a da se pokaže neki tradiconalni segment iz te države. Tako su npr. francuzi napravili zastavu Francuske Revolucije, a turci Otomansko Carstvo. Dok neke zemlje su koristile poznate mimove, neki su pokušavali da sabotiraju druge igrače.

Sve aktuelne informacijeo ostalim turnirima i vestima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.