Teniski zvezda Daniil Medvedev pridružuje se vlasničkoj grupi M80

by | Nov 10, 2023 | Esports, Eventovi, Gejming, Video igre | 0 comments

Globalni teniski sportista Daniil Medvedev zvanično se pridružio vlasničkoj grupi severnoameričke esport organizacije M80.

Prema saopštenju, teniser trenutno rangiran kao treći na ATP turu, strastveni je igrač video igara i planira da pomogne u razvoju M80-ovih esport programa, posebno unutar igre Rainbow Six: Siege (R6).

Kao deo vlasničke grupe M80, Medvedev ima nameru da iskoristi svoje sportsko iskustvo kako bi ojačao organizaciju, uključujući integraciju sportske psihologije. Osim toga, teniser će se truditi da pruži navijačima prilike za angažovanje zajedno sa M80.

Medvedev se svrstava među najbolje profesionalne tenisere širom sveta, provevši 16 nedelja kao broj jedan u 2022. godini. Ovaj sportista je osvojio 20 turnira, uključujući i US Open 2021. M80 takođe napominje da je teniser rangiran među najboljih 2,9% igrača u igri Rainbow Six: Siege (R6) i da je deo ambasadorskog programa igre od avgusta.

Takođe, 2021. godine, Medvedev je postao globalni ambasador brenda za gejming periferije, HyperX.

M80 je severnoamerička esport zabavna organizacija koju je osnovao suosnivač XSET-a, Marco Mereu, u decembru 2022. godine. M80-ovi timovi takmiče se u VALORANT-u, CS:GO-u, R6 i drugim igrama. Komercijalni partneri organizacije uključuju brendove poput Aimlabs, Zowie i Secretlab.

Tokom ove godine, M80 je pokazao kontinuirane napore da ojača svoj položaj kao jedan od vodećih brendova esporta u Severnoj Americi. U maju, organizacija je prikupila 3 miliona dolara (~2,45 miliona funti) u investicionoj rundi za širenje svog uticaja na esport, kreiranje sadržaja i proizvode za potrošače.

Kompanija je takođe nedavno potpisala nove partnere, poput platforme za igre Forge, i osoblje, poput potpredsednika esporta Dona ‘SyykoNT’ Muira.

Daniil Medvedev je komentarisao pridruživanje M80: “Kao strastveni igrač i takmičar, pridruživanje M80 mi pruža priliku da spojim svoje iskustvo. Kao i u tenisu, uspeh u esportu zahteva mentalnu otpornost i posvećenost.

“Marco i tim su stvorili jedan od najuzbudljivijih brendova esporta na svetu, i radujem se doprinosu rastu kompanije i pružanju navijačima više načina za angažovanje sa M80.”

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.