Srpska PUBG MOBILE reprezentacija završila IeSF šampionat na 10. mestu

by | Aug 31, 2023 | Esports, Gejming, IeSF, Video igre | 0 comments

Nismo ostvarili rezultat koji smo želeli, ali smo i pored toga ponosni na ove momke koji su dali sve od sebe!

Srpska PUBG MOBILE reprezentacija je danas igrala finalnu turu mečeva na svetskom IeSF šampionatu u Jašiju. Od 29. do 31. avgusta, odigralo se ukupno 18 mečeva, po šest u svakom danu. Nakon finalnog meča, medalju je osvojilo tri najbolje reprezentacije, od ukupno 16 koji se su se takmičili.

reprezentacija  srbije se sprema za mec
Foto: SESE

Srbija je posle prve ture mečeva uspela da se pozicionira u sredini tabele, tačnije na 8. mesto. Nadali smo se da će naši momci uspeti da naprave preokret, ali ih sreća danas nažalost nije služila. Drugi dan je bio posebno loš za naše momke, koji su tada pali na 12. poziciju. Danas je moralo da se dogodi čudo da bi Srbija ušla u top 3.

Srbija je za finalnu turu mečeva definitivno poboljšala svoju igru, ali su Kirgistan, Turska i Rumunija po poenima bili previše ispred naše reprezentacije.

Kada se sve sabere i oduzme, Srbija je osvojila 10. mesto sa ukupno 87 poena. Bili smo drugi po broju osvojenih poena preko killova (71), ali smo zato bili najlošiji po plasmanu (16).

Zlatnu medalju je osvojio Kirgistan sa 207 poena, srebrnu Turska sa 173 poena, a bronzanu domaćini, reprezentacija Rumunije sa 154 poena.

Kirgistan dominirao od početka

Ako bismo vam rekli da su finalni mečevi bili uzbudljivi, slagali bismo vas, bar kada je prvo mesto u pitanju. Već od prvog dana, Kirgistan se pokazao kao ubedljivo najjača ekipa, a drugog dana su praktično zacementirali prvu poziciju na tabeli sa masivnom prednošću u poenima. Borba za drugo i treće mesto je bila napeta doduše, tako da do poslednjeg duela nismo bili sigurni koja reprezentacija će osvojiti srebro i bronzu.

reprezentacija tabela finalna
Foto: SESE

Evo i raspodele nagradnog fonda:

  1. Kirgistan – 40.000$
  2. Turska – 24.000$
  3. Rumunija – 16.000$

Naravno, Kirgistan može da se pohvali i sjajnim trofejom.

pubgm-kirgistan-iesf2023-final1
Foto: SESE

Iako nismo dostigli željeni rezultat, naši momci su pokazali neverovatan potencijal i sigurni smo da ćemo se naredne godine boriti za trofej!

Čestitamo reprezentaciji Kirgistana na zlatnoj medalji!

Takođe sutra učestvujemo i u drugoj disciplini. A to je eFootball.

Da li će Roksa uspeti da nadmaši svoj prošlogodišnji rezultat?

Marko je u grupnoj fazi imao vrlo ubedljiv nastup protiv reprezentacija Haitija, Mađarske i Džibutija, dok ga je reprezentativac Saudijske Arabije malo namučio, pošto je Roksa taj duel završio sa jednom pobedom i jednim porazom. Prva utakmica protiv Sirije se završila sa rezultatom 8-2 za Roksića, dok se druga utakmica završila sa nerešenim rezultatom, 0-0.

Po poenima, Marko je na kraju grupne faze bio izjednačen sa Saudijskom Arabijom, ali pošto je imao jedan gol manje, završio je na drugom mestu u grupi.

roksa-sebija-efootball-iesf2023-d3-gpo1
Foto: SESE

U njegovom prvom plejof meču, koji će se odigrati u petak, 1. septembra u 14:30 časova, odmeriće snage sa predstavnikom Ujedinjenih Arapskih Emirata. Pobednik ovog meča će se u sledećem kolu susresti sa Nemačkom.

Prenos plejof mečeva eFootball turnira na svetskom esports prvenstvu možete pratiti OVDE!

Ako gledamo suve rezultate i performans u grupnoj fazi, Roksa bi bez problema trebalo da uzme pobedu u ovom duelu. Najviše nade opet polažemo u Roksu i taj eFootbal, gde kao i u fudbalu pokazujemo najveći talenat. Naravno nećemo da zaboravimo i našu CSGO ekipu koja je dobila direktan plasman u polufinale. Ovo će biti još jedna velika šansa da se u ukupnom plasmanu nađemo u Top3. Poslednji put kada smo bili u top3 je bila 2015. godina gde smo bili svetski šampioni. Nešto tako je realno da se desi jer nivo esporta u našoj državi svake godine sve više i više raste.

Što se naših drugih igrača tiče, Roksa čeka na svoj prvi plejof meč protiv UAE, koji će se odigrati sutradan, 1. septembra, dok naša CS:GO ekipa nastupa tek u subotu, 2. septembra.

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE powered by Meridian, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.