Srpska PUBG MOBILE reprezentacija ispala iz trke za svetsko IeSF prvenstvo

by | Jun 29, 2023 | Esports, Gejming, IeSF, Video igre | 0 comments

Kao četvrta ekipa na rang listi evropskih kvalifikacija, srpska PUBG MOBILE reprezentacija nažalost nije uspela da se plasira za ovogodišnji svetski IeSF šampionat u Jašiju.

Evropske PUBG MOBILE kvalifikacije održale su se 27. i 28. juna, gde se naša PUBG MOBILE ekipa sa 14 evropskih reprezentacija borila za plasman za svetsko IeSF prvenstvo. Pored Srbije, na kvalifikacijama su se takmičile reprezentacije Jermenije, Azerbejdžana, Bosne i Hercegovine, Gruzije, Mađarske, Severne Makedonije, Crne Gore, Norveške, Albanije, Španije, Turske, Ukrajine, Moldavije i Hrvatske. Slot na svetskom šampionatu je bio rezervisan samo za tri najbolje rangirane ekipe iz Evrope.

Srbija je prvog dana imala vrlo solidne rezultate – posle 6 mečeva je već uspela da se popne na treće mesto rang liste. Ispred naše reprezentacije bile su Turska i Ukrajina.

Srbija se odlično pokazala i tokom prva tri meča finalnog dana kvalifikacija, zbog čega je uspela da održi svoj top 3 plasman. Međutim, poslednje tri runde su pošle po zlu za našu reprezentaciju, koja je kvalifikacije završila na četvrtom mestu rang liste, samo 10 poena ispod Jermenije. Sakupili smo veliki broj poena preko killova (74), ali nam placement (33) nije bio jača strana. Pošto nismo uspeli da uđemo u top 3, Srbija je nažalost ispala iz trke za svetsko IeSF prvenstvo.

Iako smo ovom prilikom propustili plasman, naša PUBG MOBILE reprezentacija je pokazala neverovatan kvalitet, i dokazala se kao jedna od najboljih ekipa u celoj Evropi. Sigurni smo da će naši momci sledeće godine dobiti priliku da se takmiče na internacionalnoj sceni IeSF šampionata!

Za srpsku PUBG MOBILE reprezentaciju nastupaju:

  • Vladimir ”VSTxBISKE斯” Biševac
  • Aleksandar ”SlimeCoa77” Cvijanović
  • Veljko ”ftyS1MPLEgod” Zubić
  • Marko ”MAKŠA999” Makša
  • Marko Antoni ”Melaz” Melas

Time smo došli do kraja regionalnih kvalifikacija za IeSF prvenstvo u Jašiju. Plasman su obezbedile naše CS:GOTekken 7 i eFootball reprezentacije!

Da napomenemo da je naš igrač Vladimir Biške Biševac proglašen za MVP turnira!

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara.

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.