Srbija je spremna za eFootball EEF šampionat – vidimo se u Podgorici!

by | Aug 30, 2022 | Uncategorized | 0 comments

Nacionalni šampion i srpski reprezentativac, Marko ”Roksa” Roksić, i delegati Srpskog saveza elektronskih sportova i esportova (SESE) 6. septembra putuju u Podgoricu, gde će se održati evropske kvalifikacije u igri eFootball. Na kvalifikacijama će snage odmeriti preko 30 zemalja Evrope, u borbi za plasman za najprestižniji internacionalni esports šampionat.

Evropske eFootball kvalifikacije za veliki svetski IeSF šampionat odigraće se od 6. do 10. septembra u BEMAX Areni u Podgorici, uz publiku uživo. Kvalifikacije će se održati u okviru eFesta, najvećeg Sci-Tech & Gaming događaja u Crnoj Gori. Pored takmičarskog dela programa, trodnevni festival je namenjen svim ljubiteljima nauke, tehnologije i muzike.

Evropsko prvenstvo u eFudbalu je najveći internacionalni gejming događaj ikada organizovan u Crnoj Gori. Manifestacija će biti organizovana pod pokroviteljstvom Saveza elektronskih sportova Crne Gore (SESCG) i partnera saveza. Najbolji esportisti na turniru će se plasirati na svetski IeSF šampionat na prelepom ostrvu Bali.

Naš predstavnik Marko ”Roksa” Roksić ostvario je ogroman uspeh na nacionalnim kvalifikacijama, gde je pokazao da je ubedljivo najbolji eFootball igrač u Republici Srbiji. Sada je ostalo samo da mu poželimo sreću na predstojećim kvalifikacijama u Podgorici, gde će se susresti sa najveštijim eFootball igračima Evrope.

Svetski esports šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije održaće se na Baliju, u periodu od 27. novembra i 09. decembra 2022. godine. Ove godine na IESF-u igraće se ukupno šest esports naslova. Za organizaciju kvalifikacija zadužen je SESE, jedini zvanični Srpski savez esporta koji za Srbiju organizuje nacionalne kvalifikacije za sve IESF igre u svim kategorijama. Pored eFudbala, SESE je ove godine organizovao nacionalne kvalifikacije za igre Tekken 7, CS:GO i Dota 2.