Srbija doputovala u Rijad na Global Esports Games šampionat 2023

by | Dec 11, 2023 | Esports, Eventovi, Gejming, Video igre | 0 comments

Srpska reprezentacija i delegati Srpskog Saveza Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) su doputovali u Rijad, gde će se odigrati treći Global Esports Games šampionat, veliko međunarodno takmičenje koje će ugostiti najveštije esportiste širom sveta, koji će se od 12. do 16. decembra boriti za titulu prvaka u četiri esports naslova!

Gejming zajednica se okuplja u glavnom gradu Saudijske Arabije uoči Global Esports Games šampionata koji organizuju Saudijska Federacija Esporta (SEF) i Globalna Esports Federacija (GEF). Na šampionatu će se takmičiti 236 igrača iz 56 zemalja širom sveta, uključujući i Srbiju.

GEF nam je spremio izvanredan spektakl na najvećoj sceni međunarodnog esporta, sa pet senzacionalnih turnira u svetski poznatim naslovima, uključujući Dotu 2, eFootball 2024, PUBG MOBILE i Street Fighter 6. Pored toga, GEF će organizovati i Dota 2 takmičenje za dame.

Srbija će imati predstavnike u igrama Dota 2, Street Fighter 6 i PUBG MOBILE. Kao i prethodnih godina, naše predstavnike izabrao je Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE), koji je organizovao nacionalne kvalifikacije za svaki od ovih naslova. Rijad šansa da dođemo do trofeja!

Za našu Dota 2 reprezentaciju igraju Kosta “miniorc00” Stankovski, Aleksandar “Alex” Diklić, Mihajlo ”MikSa” Jovanović, Nikola ”LeBron” Popović, Stevan “seyokalash” Đurović i Danilo ”codex” Popović. U Street Fighter 6 će nas predstavljati Filip ‘’Homeboy’’ Savić, a u PUBG MOBILE Haris ”Harko” Telević, Marko Antoni ”Melaz” Melas, Nenad ”Pici” Stefanović, Aleksandar ”Coa77” Cvijanović i Srđan ”Shadow” Pribić. Srbija je jedina zemlja sa Balkana koja učestvuje na GEG23!

Turnir počinje sutradan, kada ćemo objaviti i tačan raspored mečeva za Srbiju.

”Toliko broj zemalja na jednom mestu je živi dokaz da esport polako postaje svetski fenomen”, rekao je Turki Al-Favzan, izvršni direktor Saudijske Esport Federacije.

Prenos Global Esports Games 2023 turnira biće održan na zvaničnim Twitch i YouTube kanalima GEF-a, kao i na Klan RUR YouTube kanalu. Sve aktuelne informacije o Global Esports Games šampionatu, ali i drugim turnirima pratite na sajtu RUR-a kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.