Predsednik IeSF-a, Vlad Marinesku, zvanično podneo ostavku

by | Oct 4, 2023 | Esports, Eventovi, IeSF, Intervju, Video igre | 0 comments

Njegovo visočanstvo princ Saudijske Arabije Faisal Bin Bandar Al Saud će preuzeti poziciju predsednika Međunarodne Esports Federacije.

Vlad Marinesku je već više od 15 godina aktivan na sceni internacionalnog sporta i esporta, kao direktor Međunarodne Džudo Federacije, organizator i menadžer sportskih događaja. Marinesku je godinama bio na čelu Međunarodne Esports Federacije (IeSF), ali je posle svog uspešnog mandata danas odlučio da se povuče.

”Ponosim se svime što smo poslednjih nekoliko godina zajedno postigli u Međunarodnoj Esports Federaciji. U osnivanju IeSF-a 2008. godine učestvovalo je samo 8 zemalja, a danas federacija ima ukupno 140 članica!

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat se održao u Jašiju, u Rumuniji i postavio je potpuno novi standard. Događaj je bio masivan, sa 110 zemalja učesnica, 7 disciplina, 6 igara i preko 700 esportista! Turnir je bio izuzetno uspešan, a tokom zatvaranja događaja se održalo nekoliko koncerata, gde je nastupao i čuveni Armin van Buren.

Bila mi je čast što sam bio izabran za predsednika. Tokom poslednje decenije sam uložio dosta vremena i energije jer verujem da esports zajednica zaslužuje poštovanje. Esports raste iz godine u godinu, a Rijad će 2024. biti domaćin sledećeg IeSF šampionata!

Ipak, moramo da budemo složniji, a verujem da će nas na taj put odvesti Njegovo visočanstvo princ Faisal. Kao kolega i veliki prijatelj, znam da će globalni esports dovesti do novih visina. Zato sam odlučio da podnesem ostavku kao predsednik Međunarodne Esports Federacije. Jako sam zahvalan za sva iskustva i prijateljstva koja sam stekao tokom godina.

Uvek ću podržavati esports! Hvala svima!”, izjavio je Vlad Marinesku.

Za sada nam nije poznat datum održavanja 16. svetskog prvenstva, ali nacionalne kvalifikacije možete očekivati u prvoj polovini 2024. godine. Kao i svake godine, kvalifikacije za Srbiju će organizovati Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE).


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.