Poznat datum regionalnih kvalifikacija za Svetsko IeSF gejming prvenstvo

by | Oct 3, 2020 | Uncategorized | 0 comments

Sredinom septembra okončale su se srpske kvalifikacije za regionalno takmičenje, gde smo izabrali predstavnike u tri različite video igre: Dota 2, Tekken 7 i PES. Naši reprezentativci su se plasirali na regionalne kvalifikacije, preko koji će pokušati da obezbede plasman na Svetsko IeSF gejming prvenstvo, koje će se održati u decembru u Izraelu.

Prvi će na server izaći Vlada ”Cold Heart” Stanković, naš najbolji i najpoznatiji Tekken 7 igrač, koji je već nekoliko puta imao priliku da predstavlja našu zemlju na internacionalnim turnirima, među kojima se nalazi i sam IeSF. Regionalne kvalifikacije će se održati 30. oktobra, a mesta na finalnom turniru ima za samo 6 igrača.

Sledeći na redu je Stefan ”Kepa” Slavković, koji će 7. novembra pokušati da se izbori za jedno od 7 mesta koje vode u Eilat. Stefan je u svojoj karijeri napravio mnoge velike rezultate, ali ove godine je pomerio tu granicu, kada je sa Srbijom na Evropskom Prvenstvu stigao do veliko finala. Prošle godine je imao prilike da nastupa za Srbiju na istom takmičenju, ali je nažalost zaustavljen u četvrtfinalu. Ove godine smo sigurni da će nadmašiti taj rezultat.

Za sam kraj je ostavljena Dota 2, koja će se za razliku od Tekken-a i PES-a igrati dva dana. Prema najnovijim informacijama, Rusija je pomerene da se takmiči kroz CIS kvalifikacije, što je dobra vest za nas, s obzirom da su oni bili jedni od glavnih favorita. Nas će predstavljati Team Serbia, ekipa koja je i prošle godine igrala u Koreji, samo što su ovoga puta u malo drugačijem sastavu. Ove kvalifikacije odigraće se od 21-22. novembra, a samo tri ekipe mogu da obezbede put u Izrael.

Svi mečevi će biti prenošeni na oficijelnom Twitch kanalu IeSF-a. Tačna satnica mečeva još uvek nije potvrđena, kao ni grupe, ali u narednih par dana možemo da očekujemo sve preostale informacije.