OVO SU 5 ZNAKOVA DA NEKO VARA U CS:GO: Na ovaj način možete da otkrijete ukoliko neko koristi nedozvoljene programe!

by | Mar 20, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Hakovanje u igri CS:GO predstavlja manipulaciju igrom na nepravedan način, u cilju dobijanja prednosti nad drugim igračima. Hakovanje može uključivati upotrebu softverskih alata koji pružaju igračima sposobnosti koje su nedostupne regularnim igračima, kao što su x-ray vid, aimbot i triggerbot.

Da bi se borila protiv hakera, kompanija Valve, koja je stvorila CS:GO, razvila je sistem VAC (Valve Anti-Cheat) koji automatski otkriva i banuje igrače koji koriste hakove. Međutim, postoje i drugi softverski alati koji mogu prepoznati hakove, te se na taj način igrači koji koriste hakove mogu brzo identifikovati i sankcionisati.

Prepoznavanje igrača koji koriste hakove u CS:GO-u može biti teško, ali postoje neki znakovi na koje možete obratiti pažnju da bi to i otkrili. Evo nekoliko znakova koji mogu ukazati na to da igrač koristi hak:

  1. Preciznost – Igrač koji koristi aimbot hak će obično imati neverovatnu preciznost, čak i ako se kreće ili puca sa ekstremnih udaljenosti. Takođe, ako vidite da se igrač koji igra u timu sa vama ili protiv vas odjednom počinje ponašati kao profesionalni igrač i ne pravi greške, to bi mogao biti znak da koristi hak.
  2. Pokreti – Igrači koji koriste speedhack i wallhack obično će se kretati mnogo brže od drugih igrača, pa čak i prolaziti kroz zidove. Ovo je jasan znak da igrač koristi hak.
  3. Neobično ponašanje – Ako igrač igra neprirodno i neobično, kao da ima unapred znanje o kretanju protivnika, njihovom položaju i oružju koje koriste, to bi mogao biti znak da koristi hak.
  4. Neobični zvukovi – Ako čujete neobične zvukove ili zvukove koji se čine kao da dolaze izvan mape, to bi mogao biti znak da neki igrač koristi wallhack i može videti kroz zidove.
  5. Nedostatak reakcije – Igrač koji koristi hakove može imati manje reakcije i pokrete miša, jer im je lakše ciljati i pogađati protivnike koristeći aimbot i triggerbot.

Međutim, važno je napomenuti da ovi znakovi sami po sebi ne garantuju da igrač koristi hak. Moguće je da igrači igraju na visokom nivou zbog dugogodišnjeg iskustva i treninga. Stoga je važno ne optuživati ​​nikoga bez dokaza, već treba prikupiti više informacija pre donošenja zaključaka.


ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA!