(NE)MOGUĆA MISIJA ZA NAŠU ZEMLJU?: Da li bi Srbija bila idealno mesto za održavanje velikih esports turnira?

by | Mar 2, 2023 | Esports, Video igre | 0 comments

Srbija bi mogla biti dobro mesto za održavanje velikog esports turnira. U poslednjih nekoliko godina, Srbija se aktivno razvijala kao gaming destinacija, sa sve većim brojem igrača, timova i kompanija koje se bave gejmingom. Postoje i organizacije koje već dugi niz godina uspešno organizuju manje esport događaje.

Srbija ima nekoliko velikih gradova, poput Beograda i Novog Sada, sa modernim arenama i konferencijskim centrima koji bi mogli da ugoste velike esport događaje. Postoji i dobar broj gejming kafića i internet kafea u Srbiji, koji bi mogli pružiti podršku igračima i posetiocima događaja.

Pored toga, sve je više profesionalnih esport igrača iz Srbije, što značajno doprinosi popularizaciji gejminga, takođe, formirani su esports timovi poput “Crvene Zvezde” i “Partizana” što će svakako zainteresovati ljubitelje ova dva kluba da pogledaju neke mečeve, a posebno kada se igra tzv. večiti derbi između istih.

FOTO: printscreen/EBL

Ipak, važno je uzeti u obzir i neke izazove koje bi trebalo rešiti prilikom organizovanja velikog esport turnira u Srbiji, poput nedovoljne podrške sponzora, nedostatka adekvatne infrastrukture za esport događaje ili neadekvatne pravne regulative za organizaciju velikih esport događaja.

U svakom slučaju, Srbija ima potencijal da postane relevantna destinacija za organizaciju esport događaja i sa pravim ulaganjem i podrškom, mogla bi da privuče veliki broj igrača i posetilaca iz celog sveta.


PRIJAVE ZA ŽENSKE CS:GO KVALIFIKACIJE SU ZVANIČNO OTVORENE – PREDSTAVITE SRBIJU NA IESF ŠAMPIONATU U RUMUNIJI!