Mesi postaje suvlasnik esports organizacije koju je osnovao Serhio Agüero

by | Nov 8, 2023 | Esports, Gejming, Video igre, YouTube | 0 comments

KRÜ je doveo verovatno najpoznatijeg sportistu na svetu. Kada će Đoković da uđe u esports vode?

Čuveni fudbaler Leo Mesi se zvanično pridružio Serhiju Agueru i postao član izvršnog odbora argentinske esports organizacije KRÜ Esports.

Serhio Agüero je osnovao KRÜ Esports 2020. godine, koji je od tada oformio mnoge uspešne ekipe, uključujući Rocket League, FIFA, VALORANT i League of Legends. Osnivanje Rocket League i FIFA timova je bio logičan potez, pošto su obe igre bazirane na fudbalu.

Pre ove najave, kružile su glasine da Agüero više neće biti vlasnik organizacije, što je delom istina, pošto je sa dolaskom Mesija postao suvlasnik.

Sada kada je Mesi postao deo KRÜ Esportsa, organizacija je preko noći privukla dosta pažnje fanova i novinara. Imajući u vidu Mesijevu reputaciju, mnogi investitori i sponzori će sigurno biti zainteresovani za potencijalnu saradnju sa organizacijom, uključujući one koji su do sada poslovali isključivo sa tradicionalnim sportskim klubovima. Mesijev dolazak u KRÜ mnogi smatraju za svetlu tačku ove godine, pošto je 2023. u globalu bila prilično loša godina za esport.

Pored toga što je postao član izvršnog odbora, nije nam poznato da li će Mesi učestvovati u promotivnim aktivnostima organizacije.

Kun Aguero i esport priča

Podsetićemo da bivša fudbalska zvezda Sergio “Kun” Agüero izaziva veliku pažnju u esport industriji investirajući u nekoliko istaknutih organizacija i inicijativa. Prethodno se udružio sa Twitch-om, vodećom platformom za live streaming u svetu, kako bi kreirao ekskluzivni sadržaj i organizovao esport turnire. Takođe je uložio u Guild Esports, vodeću esport organizaciju koja ima timove u više igara, uključujući League of Legends, Rocket League i Valorant.

Agüerova zainteresovanost za esport proizilazi iz njegovog sopstvenog iskustva kao profesionalnog sportiste. On razume posvećenost i težak rad potreban za uspeh na najvišem nivou takmičenja i veruje da esport deli mnoge iste osobine kao i tradicionalni sportovi. Takođe je uzbuđen zbog potencijala esporta da privuče globalnu publiku i inspiriše sledeću generaciju sportista.

Agüerove investicije pomažu da se podigne profil esporta i privuče nove navijače. Takođe koristi svoju platformu kako bi se zalagao za raznovrsnost i inkluzivnost u industriji. On je uzor za buduće esport atlete i pomaže da se industrija učini dostupnijom svima.

Evo nekoliko konkretnih načina na koje Agüero ulaže u esport:

Partnerstvo sa Twitch-om

Agüero se udružio sa Twitch-om kako bi kreirao ekskluzivni sadržaj i organizovao esport turnire. Ovo partnerstvo je pomoglo da se Agüerova baza obožavalaca upozna sa svetom esporta i takođe je pomoglo da se promoviše Twitch novoj publici.

Investicija u Guild Esports: Agüero je manjinski vlasnik u Guild Esports, vodećoj esport organizaciji koja ima timove u više igara. Ova investicija daje Agüeru udeo u budućnosti esporta i takođe mu omogućava da doprinese razvoju organizacije.

Zalaganje za raznovrsnost i inkluzivnost: Agüero je glasni zagovornik raznovrsnosti i inkluzivnosti u esportu. Izjašnjavao se protiv diskriminacije i pomogao u promociji inicijativa koje imaju za cilj da industriju učine dostupnijom svima.

Agüerove investicije u esport pomažu da se industrija učini popularnijom, dostupnijom i inkluzivnijom. On je pravi pionir u esport industriji i pomaže da se oblikuje budućnost ovog sporta.

Ovo je samo jedan od mnogobrojnih poznatih sportista koji su uložili u esport. Da li ćemo konačno videti možda i Novak Đokovića da uloži u isti?


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.