Level Up posustao, Srbija ide na finalne Dota 2 kvalifikacije!

by | Jun 8, 2021 | Uncategorized | 0 comments

Okršaj najboljih srpskih Dota 2 ekipa se završio sa trijumfom momaka iz tima Srbija! Osigurali su plasman za finalni turnir, gde sada čekaju pobednike drugih kvalifikacija. Čestitamo!

U nedeljne popodnevne sate smo se okupili na prvim Dota 2 kvalifikacijama kako bismo ispratili fenomenalne duele naših dotaša. Dva tima su se plasirala na finalne kvalifikacije, gde sada čekaju pobednike druge runde kvalifikacija. Šamponi tog finalnog turnira će nas predstavljati na svetskom IeSF prvenstvu u Izraelu, tako da smo možda već gledali naše buduće reprezentativce!

Moramo dodati da su mečevi bili kvalitetniji nego ikada!

Kroz ceo žreb smo pratili putovanje tima Srbija. U prvom kolu smo ih gledali u okršaju protiv ekipe Cold Blooded Pyros, a zatim i u BO3 duelu protiv već poznatih momaka iz sastava Carl Johnson.

Sa druge strane žreba, favoriti celog turnira, Level Up esports, nisu uspeli da savladaju tim Surim Prasad, koji se plasirao u veliko finale gde su ih čekali momci iz tima Srbija. Za Level Up igraju neki od najpoznatijih imena na srpskoj Dota 2 sceni, kao što su Duško ”BoraNija” Boranijašević, koji se takmičio na najprestižnijoj Dota 2 ligi, Nenad ”grizine” Lukić, koji nas je već predstavljao na svetskom IeSF prvenstvu, kao i Viktor ”Buktop” Knežević, koji je trener originalne Level Up ekipe. Level Up, koji inače ima potpuno drugačiji sastav, je prošle sezone uspeo da se plasira u prvu diviziju najbolje Dota 2 lige.

Srbija i Surim prasad su se već plasirali na finalne kvalifikacije, ali su igrali meč radi boljeg žreba. Ovaj meč je bio najneizvesniji na čitavom turniru, ali su momci iz ekipe Srbija ipak pokazali da su bolja ekipa.

Igrače iz ekipe Srbija smo već imali priliku da gledamo na prošlogodišnjim kvalifikacijama, dok je Aleksandar ”Alex” Diklić takođe nastupao za internacionalni sastav Creepwave.

Za tim Srbija nastupaju:

  1. Aleksandar ”Alex” Diklić
  2. Mihajlo ”MikSa” Jovanović
  3. Srđan ”SAMOSES” Krstić
  4. Igor ”RAPtiLe” Radičević
  5. Aleksandar “ZoGraF” Makarić

Vidimo se na sledećim nacionalnim Dota 2 kvalifikacijama za svetsko IeSF prvenstvo, koje će se održati 25. jula. Uskoro ćemo objaviti više informacija o prijavi.

Mečevi su bili emitovani na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu. Snimak mečeva pogledajte ovde.