LEAGUE OF LEGENDS FUNKO POP – SVE ŠTO TREBA DA ZNATE

by | Aug 11, 2023 | Esports, Gejming, IeSF, Video igre | 0 comments

Ako volite kolekcionarske figure, verovatno znate šta su Funko POP figure. Svojim prepoznatljivim dizajnom i živopisnim paletama boja, imaju veliku privlačnost, čak i za one koji možda nisu upoznati sa odabranom temom.

I League of Legends nije izuzetak: i za nekoliko srećnih šampiona postoje Funko POP figure. Ukupno 9 jedinstvenih šampiona dobilo je svoju verziju Funko popa, uključujući neke od najpopularnijih likova iz Arkane poput Džinks i Vi.

U ovom vodiču za League of Legends Funko POP, proći ćemo kroz sve figure LoL koje su trenutno dostupne.

KOJI SU ŠAMPIONI DOBILI SVOJE KOLEKCIONARSKE FIGURE? Trenutno, šampioni koji su dobili svoju verziju Funko popa su Vi, Džinks, Eš, Li Sin, Braun, Amumu, Tresh, Konkusivna DJ Sona i Miss Fortune. Svi su se pojavili u januaru 2016. godine, pri čemu je Miss Fortune bila prva koja je bila na prodaju (Amumu je bio poslednji i pojavio se krajem tog meseca). Nažalost, za ovu postavku nema chase izdanja, i sve akcione figure se prodaju odvojeno, što znači da nema opcije za pakovanje ili više figura zajedno.

Ako planirate da ih sve sakupite, verovatno ćete potrošiti oko 350 dolara. To je zato što neke figure koštaju više od drugih, sa cenama koje se kreću od 10 do 150 dolara.

KOJA JE NAJSKUPLJA FUNKO POP FIGURA?

Na osnovu brojeva sa Funkypriceguide, najskuplja akciona figura je Vi 06, koja trenutno košta oko 150,50 dolara. Druga najskuplja je Džinks 05 sa 54 dolara. Najjeftinija, s druge strane, je Li Sin 03 sa 9,50 dolara.

Iako su Džinks i Vi dobile na popularnosti zbog Arkane, to ne znači da su ostale akcione figure lošije. Imajući to u vidu, hajde da se bliže pogledamo svakom šampionu.

KOJA JE NAJREĐA FUNKO POP FIGURA? Najređe figure iz ove kolekcije su definitivno Džinks i Vi. Teže ih je pronaći i takođe su i najskuplje. Međutim, i druge figure imaju dobru potražnju, što dokazuje koliko je popularan LoL danas i kakvu vernu publiku može imati.

KOJA JE NAJBOLJA FUNKO FIGURA? Lepota je subjektivna i lično verujem da se ovaj princip primenjuje i na Funko POP figure. Kao osoba koja igra glavnog junaka Li Sina, očigledno bih glasao za svog šampiona, ali mislim da bi Eš, Tresh i Vi takođe trebali biti među prvih troje. Možda zvuči čudno, ali lično nisam obožavalac DJ Sone: Konkusion: Verovatno bih više voleo drugu kožu ili izgled.

KOJI ŠAMPIONI IMAJU SVOJU KOLEKCIONARSKU FIGURU? Evo delimične liste svih League of Legends Funko POP figura i njihovih cena:

JINX

JINX je jedan od najskupljih i najpoželjnijih posedovanja u ovoj kolekciji, posebno zbog uzbuđenja koje je izazvala serija Arcane. Nekada je bila najskuplja, prodavala se za 150 dolara i preko 200 dolara u nekim slučajevima. Međutim, cena se sada smanjila, verovatno zbog povećane ponude kako je cena rasla. Što se izgleda tiče, JINX ima roze oči i svoju prepoznatljivu plavu kosu sa dve duge pletenice i roze trakama. Obrve lika koje idu nadole čine je veoma pretećom. Iako dizajn zapravo ne odgovara njenom verziji iz LoL-a, ipak su uspeli da repliciraju veći deo detalja na njenom telu, uključujući plave i roze omotače za ruke, crne rukavice bez prstiju, roze šorc i čak crne čizme sa roze pertlama. Nažalost, JINX je dobila samo mini-pušku kao oružje, a ne i raketni pištolj, što mi je malo razočaravajuće.

VI

Krunu najskuplje Funko POP figure na kraju je odneo sestri Džinks, Vi. Dok je cena prethodne opala, cena Vi se konstantno drži iznad 100 dolara. I ova figura verovatno zaslužuje takve cene, s obzirom na brojne detalje na celom njenom telu.

Iako mislim da bi boja kose mogla biti manje roze i da joj da agresivniji izgled, dizajner proizvoda je uradio divan posao sa prenošenjem većine detalja sa njene oklope i njenih pesnica. Rukavice odmah privlače vašu pažnju, što je upravo ono što želite kod Vai. Takođe postoji plavi dragulj, koji dodatno raznosi boje i čini da se ističu od ostalih.

Tu su i lepi dodiri drugde, kao što su naušnice, naočare i potpisano ime ispod njenog levog oka. Sve ovo čini da Vi bude mnogo više od obične akcione figure, dajući joj svoju harizmu.

MISS FORTUNE

Iako je jedna od najpopularnijih LoL šampionki u igri, Funko POP figura za Miss Fortune je samo srednje vrednosti sa cenom koja se kreće od 25 do 40 dolara. Ipak, dizajneri su i dalje iskoristili priliku da sačuvaju njen prelep izgled sa prelepim kostimom. Crne pantalone sa plavim pojasom, beli vrh sa tamno plavim brushalterom i bele/plave rukave su savršen prikaz kako bi verovatno izgledala seksi piratska kapetanka.

Uz nekoliko zlatnih detalja tu i tamo, kao i njen prepoznatljivu crvenu kosu, Miss Fortune je jednostavno odlična akciona figura za gledanje.

ASHE

Posle Miss Fortune, imamo još jednu ADC: Ashe. I baš kao i šampion iz Bilgewatera, Freljordov strelac je podjednako popularan među zajednicom, pošto je Riot izbacio mnogo predmeta i gedžeta sa njenim izgledom na njima. I iako nije dobila dizajn najvišeg nivoa (po mom mišljenju), i dalje ima prosečnu cenu, sličnu Miss Fortune (oko 30 dolara za jednu).

Srećom, dizajn je čist i prijatan za gledanje. Dali su joj lep dodir zadržavajući tradicionalni tamno plavi plašt sa zlatnim detaljima. I takođe su dobro prikazali njeno oružje za streljanje, sa karakteristično svetlo plavom bojom koja ga izdvaja od svega ostalog.

Nažalost, oko njenog lica nema puno detalja i ne izražava odlučan izgled koji biste verovatno videli gledajući LoL splash art. Bez obzira na to, i dalje vredi uzeti je ako želite imati potpunu kolekciju.

Napomena: Prilikom kupovine Ashe, budite pažljivi da je ne pomešate sa Ashe iz Overwatch-a, koja ima sličnosti u svim aspektima, uključujući belo-sivu kosu.

LI SIN

Ovde stvari postaju interesantne. Iako je Li Sin, Slepi Monah, jedan od manje vrednih Funko POP figura, lično mi se veoma dopada kako su uspeli da sve sjedine u dizajnu. Mogu da budem pristrasan, naravno, ali mislim da bi ovo moglo odgovarati većini ljudi.

Osim njene prepoznatljive crvene povezanosti na očima, Li Sin ima mali zlatni i tirkizni broš koji drži krpu na mestu. Silazeći niz ostatak tela, Li Sin ima braon monaške cipele i bele čarape sa crvenim pertlama. Takođe nosi sive pantalone sa belim kaišem i zlatnom kopčom.

Ali pored njene odeće, fokus na Li Sinu trebalo bi da bude na njegovim rukama, sa belim zavojima koji su ojačani crvenim pertlama, potpuno utelovljujući izgled i duh borca. Osim toga, na njegovom telu su tetovaže koje dizajnu dodaju intrigantniji izgled.

Iako možda nije od velike vrednosti za kolekcionare, Li Sin je lično jedan od najboljih dizajna u kolekciji i, s obzirom na nisku cenu, većina ljudi će imati priliku da je drži u svojoj biblioteci.