Kada izlazi druga sezona Arcane-a?

by | Dec 25, 2023 | Esports, Eventovi, Gejming, Video igre, YouTube | 0 comments

Prošle su dve godine otkako je izašao Arcane, animirana serija smeštena u League of Legends univerzum koja je oduševila publiku širom sveta, pa čak i one koji nisu bili ljubitelji popularne igre, ili video igara generalno!

Nažalost, nakon kratkog tizera na socijalnim mrežama koji je izašao u novembru, Riot i produkcijski tim za Arcane nam nisu otkrili nikakve dodatne detalje o seriji – sve što za sada znamo jeste da druga sezona izlazi u novembru 2024. godine. Sa jedne strane uzbuđeni smo što je konačno potvrđen izlazak, a sa druge strane tužni što moramo da čekamo još godinu kako bi gledali ovo remek delo!

Arcane je bila jedna od najiščekivanijih emisija 2021. godine, a kada je serija konačno objavljena, postala je hit senzacija kako među ljubiteljima video igara, tako i među ljubiteljima dobrih TV serija. Arcane je očarao svoje gledaoce, a nezaboravni likovi su osvojili srca istih na više načina. Animacija i muzika su dočarali kompletan svet na način na kakav samo Riot zna to da uradi.

Emisija je takođe prikupila mnogo nagrada za svoje animacije, dizajn likova i još mnogo toga, a čak je dobila i nagradu Emi za izvanredan animirani program. Arcane je oborio više rekorda tako što je postao jedna od najgledanijih Netflix serija svih vremena i u jednom trenutku se našla na broj 1 poziciji po gledanosti u čak 38 zemalja!

Ne zna se mnogo o drugoj sezoni Arcane-a jer je Riot podelio samo jedan mali tizer od finala prve sezone. Ekkov glasovni glumac Rid Šenon je rekao da će sledeća sezona „postati još bolja“ u intervjuu za Dot Esports i da su se crteži samo poboljšali od svog debija pre dve godine. Ne znamo kako je moguće da animacija bude bolja od onoga što smo imali u prvoj sezoni, ali mu verujemo na reč!

U svetu televizije, retko koja serija uspeva da istakne svoju izuzetnost na više nivoa kao što to čini “Arcane”.

Ova animirana avantura osvaja publiku svojom visokokvalitetnom animacijom, koja nije samo detaljna i impresivna, već i izuzetno dobro izvedena. Svaka scena je pažljivo osmišljena kako bi stvorila snažan doživljaj sveta serije, noseći gledaoce na uzbudljivo putovanje kroz svet “League of Legends”.

Međutim, lepota “Arcane” ne leži samo u vizuelnom spektaklu. Serija se ističe i po kvalitetnom scenariju, s pažljivo razvijenim zapletom koji intrigira gledaoce od početka do kraja. Likovi su više od običnih protagonističkih figura; oni su kompleksni, imaju bogatu pozadinu i odnose među njima koji često iznenađuju svojom dubinom.

Ono što čini “Arcane” posebnom je i njena povezanost sa svetom popularne video igre “League of Legends”. Fanovi igre će uživati u proširenju i istraživanju ovog sveta kroz seriju, dok će novi gledaoci dobiti priliku da zaroni u jedinstveni univerzum i istraži ga kroz uzbudljiv narativ.

Foto: Riot Games

Dubina likova dodatno obogaćuje iskustvo gledanja, jer se serija hrabro fokusira na razvoj likova i njihovu emotivnu kompleksnost. Likovi nisu jednostavni i stereotipni; naprotiv, oni imaju više dimenzija, čineći ih stvarnim i bliskim publici.

Arcane se ne zaustavlja samo na akciji i fantastičnim elementima, već se bavi i dubokim emocionalnim aspektima. Povezanost između likova i emotivni trenuci doprinose kompleksnosti priče, čineći je ne samo spektakularnom vizuelnom avanturom, već i emotivno dubokom sagom.

Ova serija nije prošla neprimećeno od strane kritičara, koji su joj takođe dali visoke ocene. Pohvale od strane profesionalnih recenzenta dodatno potvrđuju kvalitet “Arcane” i pridonošenje njenom ugledu.

Ukupno gledano, faktori poput visokokvalitetne animacije, dobro razvijenog zapleta, sveta “League of Legends”, dubokih likova, emocionalne dubine i pohvala od strane kritičara čine “Arcane” jednom od najboljih serija u trenutku svog izlaska. Važno je napomenuti da su ukusi gledalaca subjektivni, pa neki ljudi možda neće podjednako uživati u seriji kao drugi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.