Intervju sa Markom ”Roksa” Roksićem, šampionom Srbije u eFootballu!

by | Mar 31, 2023 | Uncategorized | 0 comments

U ovom tekstu ćete pročitati intervju sa Markom ”Roksa” Roksićem, eFootball majstorom koji će po drugi put zaredom predstavljati Srbiju na Svetskom IeSF Prvenstvu. Intervju je održan tokom LAN završnice ovogodišnjih nacionalnih eFootball kvalifikacija, gde je Roksa osvojio titulu najboljeg eFootball igrača Srbije, kao i direktan plasman za Svetski IeSF Šampionat u Rumuniji!

Na kraju teksta možete pogledati i video intervju sa Roksom!

Čestitke na fenomenalnoj pobedi! U finalu si igrao protiv sjajnog protivnika Kepe, koga poznaješ preko 10 godina. Kakvi su tvoji utisci posle meča?

Roksa: Na turnir sam došao sa ciljem da se plasiram za svetsko prvenstvo, i drago mi je što sam u tome uspeo. Iskreno, nije mi bilo nimalo lako, jer kada nastupam za Arsenal igram Dream Team mod, a svi koji igraju eFootball znaju koja je razlika između Dream Team i Balance moda.

Mislim da sam stvarno odigrao do svog maksimuma, ozbiljno od početka do kraja, pogotovo u meču protiv Kepe. Svi mi znamo ko je Kepa, dokazao se kao vrhunski igrač i zaista nikad ne odustaje.

Kepa je odigrao neverovatnu igru u svojim prethodnim mečevima, Krleta je dobio 4-1 i 6-2. Međutim ti si bio kompaktan u svojoj odbrani, i ostao si fokusiran i staložen do samog kraja.

Roksa: Mislim da sam prvi put protiv Kepe igrao bez priče i provokacija, jer ga stvarno poznajem i znam za šta je sposoban. Koncentrisao sam se samo na meč, sa njim mora tako.

roksa-irl2023
Foto: SESE

Kao naš nacionalni šampion ostvario si direktan plasman za svetsko prvenstvo u Rumuniji, što znači da nećeš morati da prolaziš kroz regionalne kvalifikacije. Kakva su tvoja očekivanja, imajući u vidu da si osvojio četvrto mesto na prethodnom svetskom šampionatu na Baliju?

Roksa: Mnogi mi kažu da je četvrto mesto odličan plasman i veliki uspeh, ali ja ovaj plasman lično smatram za veliki neuspeh. Želeo sam da dođem do finala i da osvojim titulu, a sada sam dobio novu šansu. Pokušaću da se pripremim mnogo bolje nego za Bali, iako verovatno neću imati previše vremena jer nastupam za Arsenal gde igram Dream Team mod. Sezona nam se završava u junu ili julu, tako da ću imati oko dva meseca da se spremim za Rumuniju.

Drago nam je u ime celog SESE saveza što ponovo predstavljaš Srbiju na Svetskom IeSF Prvenstvu. Ako pogledamo celu sferu esporta i eFootballa, malo je reći da si top 4, tako da ove godine očekujemo više od tebe 🙂

Roksa: Hvala na lepim rečima, daću sve od sebe! Poželeo bih i sreću našoj Counter-Strike ekipi! Čekam vas momci, vidimo se u Rumuniji!

Pored Rokse, naš Tekken šampion Vlada Stanković je takođe ostvario direktan plasman za svetsko prvenstvo, dok će naše Counter-Strike, Dota 2 i PUBG MOBILE ekipe prvo morati da se dokažu na regionalnim kvalifikacijama. Nadamo se da ćemo imati što veći timski uspeh na svetskom prvenstvu!

Intervju pripremio: Nikola Jordanoski