INFORMACIJA KOJA JE UZDRMALA CS:GO SCENU: Valve više ne plaća putne troškove trenerima za RMR, plaća samo za 5 igrača!

by | Mar 1, 2023 | Esports, Video igre | 0 comments

Kako CS:GO sezona napreduje, završavaju se različiti regionalni i međunarodni turniri. Međutim, drugi, poput RMR-a, već su na pomolu i bliže nam se, a kvalifikovani timovi se već pripremaju za ovu novu bitku.

Kada govorimo o pripremi, takođe se pozivamo na logistička pitanja, pošto organizacije imaju dobro strukturisane planove za svoje različite divizije. Međutim, jedna od tema o kojoj se retko govori je putovanje timova na turnire. Mnogi se pitaju ko pokriva ove troškove, same organizacije ili organizatori turnira.

Nekada su organizatori bili zaduženi za logistiku igrača i trenera. Međutim, izgleda da se to promenilo. Prema poslednjim izveštajima, Valve je odlučio da ne plaća put na RMR za trenere timova.

Valve neće plaćati putovanja trenerima za RMR

Antipatija koja trenutno postoji između Valvea i trenera CS:GO timova i danas je više nego očigledna. Prema poslednjim informacijama na društvenim mrežama, veza ide iz lošeg u sve lošije.

Prema Joshua “m1cks” Micks, trenutnom treneru severnoameričkog tima Detonate, Valve neće plaćati putovanja trenerima da prisustvuju regionalnim RMR-ima.

Bez sumnje, top-tier organizacije normalno mogu priuštiti ovaj trošak i neće praviti pometnju ako Valve ne plati put za trenere. Međutim, ovo je ogroman trošak za one manje timove koji nemaju velike sponzore.

PRIJAVE ZA ŽENSKE CS:GO KVALIFIKACIJE SU ZVANIČNO OTVORENE – PREDSTAVITE SRBIJU NA IESF ŠAMPIONATU U RUMUNIJI!