iNation i exeqtorz osigurali plasman za LAN završnicu nacionalnih CS:GO kvalifikacija!

by | Mar 6, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

U subotu, 4. marta odigrale su se druge nacionalne CS:GO kvalifikacije za svetski IeSF šampionat. Na turniru su trijumfovali iNation i exeqtorz, koje će se pridružiti ekipama JužnijeTužnije i Aspera Esports na odlučujućoj LAN završnici 18. marta! Čestitamo!

Na drugim kvalifikacijama takmičilo se ukupno 9 domaćih ekipa, od kojih je iNation bio definitivni favorit. Svoj status favorita odbranili su savladavši Sangriju sa rezultatom 16-7 u polufinalu kvalifikacija. Ovom pobedom su zakazali finalni meč sa ekipom exeqtorz, za koju nastupa bivši IGL RUR Esportsa, Dušan ”DAVINHO” Davidov.

INation je u startu poveo sa 7 rundi prednosti, ali su exeqtorz uspeli da smanje razliku na 9-11. Iako je ovo bio zaista impresivan “comeback ” za njih, exeqtorz nisu uspeli da se suprotstave dominantnoj igri svojih protivnika. Nekoliko rundi kasnije, iNation je stavio tačku na čitav meč sa rezultatom 16-11.

FOTO: RUR

Obe ekipe su osigurale plasman za LAN završnicu, ali je iNation ovom pobedom sebi obezbedio bolji “seed”. Exeqtorz i iNation ćemo sledeći put gledati na finalnim kvalifikacijama, gde će odmeriti snage sa pobednicima prvih kvalifikacija, JužnijeTužnije i Aspera Esports. LAN završnica će se održati u subotu, 18. marta u prostorijama Srpskog Saveza Elektronskih Sportova i Esportova (SESE).

Podsećamo, pobednički tim sa finalnih kvalifikacija će dobiti priliku da predstavlja Srbiju na regionalnom turniru. Najbolji sa tog turnira će ostvariti plasman za Svetski IeSF Šampionat u Rumuniji, koji će se odigrati od 24. avgusta do 4. septembra!

Snimak mečeva sa drugih nacionalnih CS:GO kvalifikacija možete pogledati OVDE!


ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA!