IESF potvrdio da će svetski šampionat u Baliju imati nagradni fond od $500.000

by | Feb 23, 2022 | Uncategorized | 0 comments

Internacionalna esports federacija (IeSF) je pre neki dan zvanično otkrila listu naslova igara koje će se naći na Svetskom Esports Šampionatu 2022, a sada su potvrdili da će nagradni fond iznositi neverovatnih $500.000, što je skoro deset puta više nego prethodne godine!

Na Svetskom IeSF Šampionatu 2022 igraće se ukupno 6 esports naslova. Posle vrlo uspešnog prošlogodišnjeg Svetskog Šampionata u Izraelu, na turniru će se ponovo naći CS:GO, Dota 2, Tekken 7 i eFootball. Dva potpuno nova naslova koja će debitovati na ovogodišnjem šampionatu dolaze iz sfere mobilnih igara, a reč je o PUBG Mobile i Mobile Legends: Bang Bang. Imajući u vidu razvoj mobilnih igara u prethodnih nekoliko godina, ovo je odličan korak u evoluciji internacionalnog esporta.

Svetski Esports Šampionat 2022 održaće se na Baliju u Indoneziji, u periodu od 27. novembra do 9. decembra, gde će snage odmeriti preko 120 država.

Nagradni fond na prošlogodišnjem turniru u Eilatu je iznosio $55,000, a sada je taj fond gotovo deset puta veći, potvrdio je predsednik saveza Vlad Marinesku. ”Veoma smo uzbuđeni zbog ovog značajnog rasta nagradnog fonda za ovogodišnji šampionat, što dokazuje koliko je napredovao naš turnir. Na putu smo da održimo najveće i najinkluzivnije svetsko esports prvenstvo do sada. Radujemo se što možemo pružimo bolje uslove esportistima da dostignu svoj pun potencijal”, dodao je.

Indonežanski olimpijski komitet (KOI) saopštio je da oko 45 miliona ljudi u zemlji aktivno igra video igre, a Nacionalna federacija tvrdi da će ovaj događaj podsticati dalji rast industrije. Organizatori kažu da je želja da se licitira za finale Svetskog prvenstva bila deo strategije sportskog turizma indonežanske vlade, kao i želja da se pruži podrška mladim esport igračima u zemlji.

Ovo će biti drugi put da se finale Svetskog prvenstva održava u Indoneziji, jer je 2016. godine Džakarta bila domaćin. IeSF je takođe potvrdio da će Rumunija biti domaćin finala Svetskog prvenstva 2023.

Datumi domaćih kvalifikacija će uskoro biti objavljeni!