IESF potvrdio da će se naredni Svetski esports šampionat održati u Jašiju u Rumuniji

by | Mar 30, 2022 | Uncategorized | 0 comments

Internacionalna esports federacija (IeSF) je u februaru zvanično otkrila listu naslova igara koje će se naći na Svetskom Esports Šampionatu 2022, kao i da će nagradni fond velikog turnira iznositi neverovatnih $500.000, a sada smo dobili potvrdu da će grad Jaši u Rumuniji biti domaćin 2023. godine. 

Ovo će biti 15. šampionat po redu, a Rumunija će po drugi put biti domaćin, pošto je Bukurešt 2013. godine imao priliku da ugosti najbolje esportiste. Jaši je jedan od najvećih gradova u Rumuniji i dom je više poznatih univerziteta. Kao najmlađi grad u Rumuniji, Jaši će pružiti novi pogled na Svetsko esports prvenstvo, ponuditi nove i uzbudljive prilike za učešće i ponovo okupiti svetsku porodicu esporta.

Predsednik IESF-a Vlad Marinesku je rekao: „Tako smo uzbuđeni što vraćamo Svetsko prvenstvo u esportu u Rumuniju. Naši šampionati imaju bogatu istoriju, a očekuje se da će izdanje 2023. biti najveće izdanje ikada sa najmanje 130 zemalja koje učestvuju. Oduševljeni smo što možemo da nastavimo da pružamo našim sportistima vrhunsko okruženje za nastup u svom punom potencijalu na svetskoj sceni”.

Generalni sekretar IESF-a Boban Totovski je izjavio: „Veoma smo zahvalni na podršci i saradnji zamenika gradonačelnika Jurvalea i lokalnih organizatora. Ne sumnjam da će Jaši biti neverovatan domaćin 15. Svetskog esports šampionata. Prosperitetni univerzitetski grad Jaši savršeno oličava IESF-ove vrednosti poštovanja i prijateljstva, tako da se radujemo onome što nas čeka u 2023. godini”.

Svetski Esports Šampionat 2022 održaće se na Baliju u Indoneziji, u periodu od 27. novembra do 9. decembra, gde će snage odmeriti preko 120 država.

Nagradni fond na prošlogodišnjem turniru u Eilatu je iznosio $55,000, a sada je taj fond gotovo deset puta veći, potvrdio je predsednik saveza Vlad Marinesku. ”Veoma smo uzbuđeni zbog ovog značajnog rasta nagradnog fonda za ovogodišnji šampionat, što dokazuje koliko je napredovao naš turnir. Na putu smo da održimo najveće i najinkluzivnije svetsko esports prvenstvo do sada. Radujemo se što možemo pružimo bolje uslove esportistima da dostignu svoj pun potencijal”, dodao je.

Indonežanski olimpijski komitet (KOI) saopštio je da oko 45 miliona ljudi u zemlji aktivno igra video igre, a Nacionalna federacija tvrdi da će ovaj događaj podsticati dalji rast industrije. Organizatori kažu da je želja da se licitira za finale Svetskog prvenstva bila deo strategije sportskog turizma indonežanske vlade, kao i želja da se pruži podrška mladim esport igračima u zemlji.

Naš zlatni sponzor, Meridian, vam nudi najbolju ponudu kada je u pitanju Esports! Opširnije na sledećem linku!