Filipinski Univerzitet predstavio novi studijski esports program

by | Nov 29, 2023 | Esports, Eventovi, Gejming, Video igre | 0 comments

Otputujte na Filipine i postanite diplomirani ”profesor esporta” ili ”esportolog”.

Tehnološki fakultet Filipinskog Univerziteta u Manili zvanično je uveo program osnovnih esports studija, koji je specifično dizajniran kako bi studentima pružio sveobuhvatno znanje o globalnom ekosistemu esporta. Nastavni plan i program obuhvata kurseve dizajna i menadžmenta, koji pokrivaju i tehničke i strateške aspekte ove rastuće industrije.

Svi studenti koji pohađaju ovaj program imaju pristup takozvanoj ”esports laboratoriji” u okviru fakulteta. Ovaj prostor je opremljen najsavremenijom tehnologijom koja studentima olakšava pohađanje praktičnih kurseva.

U intervjuu koji je na socijalnim mrežama podelio Pinoi Game Store, dekan Tehnološkog fakulteta u Manili, dr Arlin Kabaljero, naglasila je značaj razvoja esporta:

”Na prvi pogled, ceo esports ekosistem je fokusiran na igrače, ali kao što vidite, mnogi važni ljudi rade iza kulisa, posebno kada se radi o velikim internacionalnim turnirima i događajima. Esports je industrija u razvoju, ali i dalje ima dosta toga da se uradi i poboljša. Upravo je to cilj ovog programa na našem fakultetu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.