DA LI ZNATE ODGOVOR NA PITANJE?: Koji “Call of Duty” je najprodavaniji i najigraniji u istoriji ove franšize?

by | Apr 5, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Call of Duty franšiza je jedna od najuspešnijih u industriji video igara, a svaki novi naslov donosi nešto novo za fanove ove popularne igre. Ipak, postoji jedan naslov koji se izdvaja kao najprodavaniji i najigraniji u istoriji, a to je Call of Duty: Modern Warfare.

Call of Duty: Modern Warfare je objavljen 2007. godine i razvijen od strane Infinity Ward studija. Ova igra se smatra prekretnicom u franšizi, jer je donela novi koncept moderne ratne igre, sa kampanjom koja je bila više fokusirana na priču nego raniji naslovi u serijalu. Modern Warfare takođe uvodi i popularni multiplayer mod, koji je postao zaštitni znak Call of Duty franšize.

Osim inovativnog pristupa, Modern Warfare je postigao ogroman uspeh kod igrača i kritičara. Do danas, igra je prodata u preko 30 miliona primeraka širom sveta, a i dalje privlači veliki broj igrača na online platformama poput Steam i PlayStation Network.

Nakon Modern Warfare, franšiza je nastavila sa objavljivanjem novih naslova svake godine, a svaki je doneo nešto novo u igru. Međutim, ni jedan naslov nije uspeo da dostigne isti nivo popularnosti kao Modern Warfare.

Uprkos tome što je Modern Warfare najprodavaniji i najigraniji naslov u istoriji Call of Duty franšize, svaki novi naslov nastavlja da privlači veliki broj igrača širom sveta, a fanovi i dalje čekaju sa nestrpljenjem sledeće izdanje.


ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA!