Blaze CUP kvalifikacije – RUR najavljuje druge po redu

by | May 18, 2023 | Esports, Gejming | 0 comments

Pozivaju se svi kanteraši na Blaze CUP!

RUR vam sa zadovoljstvom predstavlja novi Counter-Strike turnir, Blaze Cup, organizovan u saradnji sa Lenovom.

Slično formatu zimskog Frost Cupa, Blaze Cup će biti podeljen u dve faze. Prva faza se sastoji od četiri kvalifikaciona turnira, odakle će se pobednici svakog plasirati za LAN turnir u Beogradu.

Drugi kvalifikacioni turnir odigraće se u subotu, 20. maja u 14:00 časova. Možete se prijaviti preko sledećeg linka! Preostala dva kvalifikaciona turnira će se održati svakog narednog vikenda!

Velika završnica Blaze Cupa je zakazana za 17. jun. Nagradni fond LAN finala u Beogradu je raspoređen na sledeći način:

  1. mesto – 1500€
  2. mesto – 700€
  3. mesto – 150€
  4. mesto – 150€

Druge kvalifikacije za Blaze Cup će se održati 20.05. u 14:00 časova. Preostala dva kvalifikaciona turnira će se odigrati u sledećim terminima:

  • Treće kvalifikacije – 27.05. u 14:00
  • Četvrte kvalifikacije – 03.06. u 14:00

LAN finale u Beogradu je zakazano za 17.06!

Prijavi možete pristupiti preko ovog Faceit linka: https://www.faceit.com/en/championship/7ed1e9fc-702d-4a99-8258-b4f283f34f3d/RUR%20Blaze%20CUP%20-%202nd%20qualifier

Najbolja ekipa sa svakog od četiri kvalifikaciona turnira će se plasirati za LAN finale.

Za sve informacije o turniru posetite ovaj link.

Prenos turnira će biti emitovan na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu.

Recap prvih kvalifikacija

RUR je u subotu zvanično otvorio Blaze Cup šampionat! Na prvim kvalifikacijama pobedila je ekipa Nothing2Lose, i time ostvarila plasman za LAN završnicu u Beogradu!

Na prvim kvalifikacijama je učestvovao rekordan broj timova, koji su nam priredili sjajne mečeve od početka do kraja. Među učesnicima smo imali priliku da vidimo dosta poznatih CS:GO sastava, među kojima je bio i BUDI2, drugoplasirana ekipa sa zimskog Frost Cupa.

blaze cup top 8 bracket where we have winners of the first qualifier
Foto: Klan RUR

Turnir je počeo na vreme u 14h, gde su igrači već na generalnom četu bili spremni da učestvuju i pre tog vremena. Što se tiče same pripreme za turnir, uveliko je Stefan caster na ovom kvalifikacionom turniru bio spreman da uvede program uživo.

Prvi meč koji smo gledali je bio između ekipe Sangria i Heartless, gde je ekipa Sangria došla do prelake pobede od 16:6. Neumoljivi u timu su bili kdaN, zecco i furi0g sa po 21 fragom. Posle toga se i završava učešće ove ekipe, jer su protivnici bili upravo šampioni turnira i slavili sa 10:16.

Na drugom delu bracketa, jedan od zanimljivih mečeva ovog četvrtfinala bio je susret između ekipe BUDI2 i Dreamchasers. Za ekipu Dreamchasers je igrao poznati igrač koji je postao poznat davnih godina kao jedan od prvih čitera koji su dobili VAC ban na oficijelnim turnirima. Reč je o igraču Emilio, koji sa svojom ekipom je totalno promašio učešće na ovom turniru. BUDI2 na krilima Rileta koji je imao 24 fragova, dolazi do ubedljivih 16:1.

Nothing2Lose nastavlja da melje svoje protivnike i na red je došla ekipa XTeam, koja ništa više od 7 rundi osvojenih, nije uspela da pokaže. Dok sa druge strane ekipa BUDI2 odnosi velikih 16:8 protiv još jedne inostrane ekipe koja je pokazala dosta na ovom turniru, ali tu je bio kraj.

Finale

Do finala su dogurali BUDI2 i Nothing2Lose zasluženo, koji su se svojom odličnom igrom pokazali kao najbolji timovi na prvim kvalifikacijama. Momci iz Nothing2Lose su u finalnom okršaju nadigrali BUDI2 sa rezultatom 16-8, i time obezbedili plasman za LAN završnicu u Beogradu, koja je zakazana za 17. jun.

Prenos kvalifikacija je bio emitovan na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu. Ako ste propustili turnir, stream možete ispratiti OVDE!

Ovo nije kraj za BUDI2 i druge ekipe, jer i dalje imaju šansu za plasman za LAN finale putem preostalih kvalifikacija:

Velika završnica Blaze Cupa u Beogradu zakazana je za 17. jun.