Anlaki je pobednik finalnih CS:GO kvalifikacija za IeSF Svetski šampionat

by | Aug 16, 2021 | Uncategorized | 0 comments

CS:GO petorka po imenu Anlaki je pobedom na finalnim IeSF kvalifikacijama uspela da obezbedi plasman na regionalni turnir, preko kojeg će se boriti za plasman na Svetski IeSF šampionat!

U subotu, 14. avgusta smo imali prilike da gledamo četiri najbolje srpske CS:GO ekipe kako se bore za priliku da predstavljaju našu zemlju na jednom od najprestižnijih esports turnira u godini. Pošto su se finalne kvalifikacije igrale u tzv. single elimination BO3 formatu, mesta za greške nije bilo.

Prvi su na servere izašli Anlaki, koji je prve kvalifikacije igrao pod imenom GoodGame, i BUDI2. Prva mapa bio je Mirage, na kojem je Anlaki uspeo sa lakoćom da dođe do pobede od 16-6. Delovali su mnogo organizovanije, ali je onda usledio Vertigo, gde se pojavio neki drugi BUDI2. Podigli su nivo svoje igre, zbog čega su nakon produžetaka uspeli da izjednače. To je doduše bilo sve što su uradili u ovom duelu, pošto je na Inferno Anlaki slavio sa neverovatnih 16-3, čime se obezbedili svoje mesto u finalu.

U isto vreme se bez prenosa odigrao meč između 4glory-a i 4glory Youngesta, gde je 4glory savladao svoj akademski tim sa 2-0.

Finale u kojem su se sastale dve gotovo izjednačene ekipe je kao što smo i očekivali bilo puno iznenađenja. Prvo se igrao Nuke, gde je tek pri rezultatu 11-11 4glory uspeo da se odvoji i da osvoji svih 5 preostalih rundi. Zatim je usledio Ancient, gde smo imali skoro istu situaciju kao i na prethodnoj mapi, osim što su ovoga puta Dragon1999 i momci izašli kao pobednici. Zatim je usledio Inferno, koji je bio pravi spektatkl, a Anlaki je uspeo da slavi tek nakon 30 odigranih rundi, što je značilo da su oni zvanično postali šampioni Srbije.

RUR bi želeo da se zahvali svim učesnicima i čestita celoj ekipi na ovoj pobedi. Ostalo je još samo da im poželimo sreću na predstojećim regionalnim kvalifikacijama, koje će se odigrati u septembru. Pratite RUR za sve vesti o IeSF šampionatu.

Ako ste propustili finale, snimak pogledajte OVDE, ili u prilogu ispod.