Animacije u EA Sports FC će biti bazirane na pravim utakmicama i potezima fudbalera

by | Jul 19, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Da li će EA Sports FC 24 biti najrealističnija fudbalska simulacija ikada?

Prvi put najavljen u maju 2022. godine, EA Sports FC 24 će biti prva igra u FIFA serijalu koja neće koristiti FIFIN brend. U pripremi za zvaničan izlazak 29. septembra ove godine, EA je juče predstavio trejler koji nam daje bolji uvid u gejmplej mehanike igre, kao i u metode koje su developeri koristili kako bi EA FC 24 načinili što realističnijom simulacijom.

Nadolazeći EA SPORTS FC je nova FIFA alternativa koja je stvorena kao odgovor na prekid partnerstva između EA i FIFA. Ovaj novi fudbalski simulator privukao je mnogo pažnje i izazvao određenu konfuziju, pa evo svega što znamo do sada o igri.

Tim iza FIFA-e, EA Sports, već godinama dominira podžanrom fudbalskih simulacija, pri čemu konkurenti poput eFootballa i Pro Evolution Soccera, poznatog kao PES, nisu uspeli srušiti FIFA franšizu.

EA SPORTS FC će biti prva igra koja će biti objavljena nakon prekida partnerstva između EA i FIFA, a ova promena izazvala je mnogo konfuzije u vezi sa budućnošću serijala.

Dakle, evo svega što znamo do sada o ovoj FIFA alternativi i glasinama o izlasku FIFA 24 koja još uvek može biti na vidiku.

Šta će biti sa FIFA imenom?

Potvrđeno je da će zaista postojati nova fudbalska igra pod imenom FIFA. Međutim, neće biti od strane EA Sports-a, što znači da će biti direktni konkurent FIFA alternativi EA Sports FC i biće napravljena potpuno novim razvojnim timom.

Obavestićemo vas čim FIFA odluči da objavi svoju novu fudbalsku igru. Ako trenutno nema odgovarajućih planova za razvoj, igra možda neće biti objavljena 2023. godine, što bi značilo da će FIFA 24 postati FIFA 25.

To su osnovni detalji u vezi sa EA SPORTS FC i posebnom igrom FIFA 24 ili 25. Za više informacija o EA-ovom novom fudbalskom simulatoru, pogledajte nekoliko vodiča koje smo pripremili za igru.

AI kopira prave fudbalere?

U fokusu trejlera je Hypermotion V, AI tehnologija koja koristi mašinsko učenje za ”snimanje” pravih fudbalskih utakmica. Za razliku od drugih video igara i fudbalskih simulacija koje koriste motion capture tehnologiju, EA FC 24 se oslanja na podatke i statistike iz preko 180 profesionalnih mečeva koje je Hypermotion V prikupio kako bi u igri replicirao animacije i poteze svetski poznatih fudbalera. Na primer, u igri je savršeno rekreiran Halandov gol u utakmici protiv Dortmunda tokom Lige šampiona. EA tvrdi da ćemo se osećati ”kao da igramo kao pravi fudbaleri”.

EA-Sports-FC-2024-head1
Foto: EA Sports

Pored novih animacija, EA je predstavio PlayStyles sistem koji će igračima omogućiti da izaberu specijalizacije za svoje fudbalere, mimo standardnog rejtinga i statistika. PlayStyles će biti dostupan u okviru nekoliko modova igre, uključujući Ultimate Team i Pro Clubs, a tu je i PlayStyles+ opcija sa dodatnim pojačanjima. U trejleru se čini da će igrači moći da izaberu do tri PlayStyles specijalizacije po utakmici.

Najveći minis FC24 je što neće biti moda karijera u online segmentu

Iako je EA potvrdio mnoštvo novih funkcija koje će biti implementirane u EA Sports FC 24, jedna stvar koja neće biti deo naslova je online Career Mode.

Razvojni tim za EA FC 24 potvrdio je da online mogućnost za Career Mode neće biti dostupna, ali je to funkcija koju će ekipa razmotriti za budućnost.

Mogućnost preuzimanja kontrole nad timom i suprotstavljanje drugim igračima u FC zajednici neće biti dostupna ove godine, ali čini se da mnogi u zajednici žele da ova mogućnost bude dodana u nekom budućem naslovu, kako je vidljivo iz reakcija na društvenim medijima.

Hemija igrača je kompletno promenjena

FIFA 23 je drastično promenio kako hemija funkcioniše u Ultimate Team-u tako što je ukinuo veze. Godinama su igrači mogli dobiti hemiju samo od igrača koji su bili direktno jedan do drugog u određenoj formaciji. Novi sistem hemije omogućio je da kartice iz bilo koje pozicije dobijaju hemiju ako su iz iste lige ili nacije.

EA je promovisala ovu novu inovaciju kao način da igračima pruži više slobode pri stvaranju njihovog tima iz snova. Međutim, neki članovi zajednice su kritikovali programere zbog toga što su stvaranje timova učinili “restriktivnijim” nego ikada.

Programeri nisu otkrili sve promene u vezi sistema hemije koje dolaze u EA SPORTS FC 24, ali su podelili nekoliko novih funkcija.

Muško-ženski fudbal, konačno!

Fudbalerke će prvi put u istoriji serijala biti uključene u Ultimate Team u EA FC 24. Muški i ženski igrači mogu igrati na istom terenu i takođe mogu imati hemijsku vezu jedni s drugima.

Svi muški i ženski igrači mogu biti povezani u vašem timu putem hemijskih veza u FC 24. Veza se može ostvariti putem zajedničkih nacionalnosti i klubova.

To znači da se bilo koji igrač sa francuskim državljanstvom, kako muškarci tako i žene, može povezati u vašem timu. Slično tome, igračica Chelseaja, Sam Kerr, može imati zelenu vezu sa muškim igračem Chelseaja, Christopherom Nkunkuom.

Kako vam se za sada čini EA Sports FC? Da li će ovo biti najbolja ”FIFA igra” do sada?