Zabava za sve uzraste: Uspešno održan esports turnir na ovogodišnjem Urban Sport Festu

by | Sep 27, 2023 | Esports, Eventovi, Gejming, Video igre | 0 comments

Kao deo 9. Evropske nedelje sporta, Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) u saradnji sa Olimpijskim Komitetom Srbije je organizovao specijalni NBA2K24 turnir na beogradskom Urban Sport festu! Naši najbolji trojkaši su imali šansu da se bore za vredne nagrade, uključujući zvanični dres naše košarkaške reprezentacije sa Evropskog prvenstva 2023!

Evropska nedelja sporta

Evropska nedelja sporta je događaj pokrenut od strane Evropske komisije. Ovaj događaj se ove godine po 9. put realizuje u mnogim evropskim zemljama, uključujući Srbiju, a njegov plemeniti cilj je razvoj i promocija sporta i fizičke aktivnosti, posebno kod mladih.

Zvaničan početak Evropske nedelje sporta obeležen je u Valensiji 23. septembra 2023. godine. Tokom nedelje, mnogobrojni sportski i edukativni događaji organizovani su širom Evrope sve do 30. septembra. U okviru Evropske nedelje sporta, i u Srbiji su organizovani mnogi događaji, aktivnosti i radionice u čak 19 gradova i mesta, uključujući Niš, Suboticu, Novi Sad, Zaječar, Beograd i mnoge druge.

urban-fest2-esports
Foto: SESE

Urban Sport fest

Jedan od ovih događaja bio je Urban Sport fest, koji se održao u utorak, 26. septembra na beogradskim Silosima sa početkom u 16:00 časova. Festival urbanih sportova namenjen je pre svega mladima, sa ciljem promocije urbane sportske kulture.

Festival je muzičkog, plesnog, umetničkog i pre svega sportskog karaktera, te podrazumeva: muzičke nastupe domaćih urbanih izvođača, afirmisane di-džejeve, izložbe grafita, skejtbord takmičenje, plesnu radionicu, fristajl basket, klajmbing, crtačku, parkur radionicu, kao i radionicu virtuelne realnosti i esports turnire.

Glavni cilj festivala je da se podstaknu mladi da se bave sportom, kao i da se izgradi platforma koja bi bila podrška mladima koji žele da se izraze koristeći neku od formi urbane supkulture bilo da su u pitanju urbani sportovi, esportovi ili pak ples, muzika i crtanje. Putem radionica, takmičenja i performansa, veliki broj kako afirmisanih i neafirmisanih umetnika, tako i svih zainteresovanih, dobili su priliku da uče, razmene znanje, da se takmiče i nastupaju tokom programa.

urban-fest4-esports
Foto: SESE

Posetioci Urban Sport festa imali su priliku da posete štand Srpskog Saveza Elektronskih Sportova i Esportova, koji je u saradnji sa Olimpijskim Komitetom Srbije organizovao esports turnir u NBA2K24. Uz prelep ambijent i našu najveću reku u pozadini, turnir je počeo u 17:00 časova, a omladina pa i stariji su već bili u redu da se oprobaju u All-Star gađanju trojki za šansu da osvoje mnoge vredne nagrade, uključujući zvanični dres naše košarkaške reprezentacije sa Evropskog prvenstva 2023 i košarkaške lopte, kao i majice i BeActive paket iznenađenja koje je obezbedio Olimpijski Komitet Srbije. Želimo da napomenemo da su i naši najhumaniji članovi Crvenog Krsta učestvovali na turniru!

Turnir je bio veoma uspešan, i jedva čekamo sledeći Urban Sport fest!


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.