Upoznajte našu žensku CS:GO reprezentaciju

by | May 26, 2023 | Esports, Gejming, IeSF | 0 comments

Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE) je zvanično izabrao tim koji će predstavljati Srbiju na kvalifikacijama za ženski CS:GO turnir u okviru velikog svetskog IeSF prvenstva u Rumuniju. Za ekipu nastupaju Ivona ”Ivonica” Mitić, Sanja ” -S4NJ1CA-” Ilić, Bojana ”Hls” Lazić, Anđela ”Cookaa” Kljajić i Anja ”Schmetterling” Pavlović.

Kao priprema za regionalne kvalifikacije, naša ženska CS:GO reprezentacija je odigrala tri prijateljska meča. Za prvi meč protiv reprezentacije Češke nismo se psihički baš spremili i izgubili smo taj meč rezultatom 16:3. To je bio prvi meč našeg ženskog CS:GO tima, tako da je bio jedno zagrevanje na ono šta sledi.

Ekipa Islanda je došla na megdan našoj ekipi. Devojke sa liderstvom naše kapitenke Sanjice, oduvale su protivnice iz Izraela rezultatom 16:5. Ovde smo već videli kompaktnost i da ova ekipa može da nam donese učešće na završnom turniru.

Posle kratke pauze, stigla je ekipa Portugala koja će biti jedna i od favorita za osvajanje regionalnog turnira. Devojke iz Portugala se spremaju već duže vreme i nije bilo strano da će pokazati veoma visok nivo pucanja. Ekipa je dala sve od sebe, ali protivnice iz Portugala su bile prejake ovog puta sa rezultatom 16:7

Podsećamo da na ovogošnji IESF ide samo jedna od 16 ženskih ekipa iz EU regiona.

Za srpsku žensku CS:GO reprezentaciju nastupaju:

  • Ivona ”Ivonica” Mitić
  • Sanja ” -S4NJ1CA-” Ilić
  • Bojana ”Hls” Lazić
  • Anđela ”Cookaa” Kljajić
  • Ivona “Ivona” Spasić

Odlučeni su datumi i vremena mečeva za ženski CSGO

Evropske CS:GO kvalifikacije za žene će se odigrati od 09. do 14. juna. Naša ženska CS:GO reprezentacija će nastupati u grupi B (EU B) sa reprezentacijama Izraela, Švedske i Turske. Na kraju kvalifikacija, samo jedna ženska CS:GO ekipa iz Evrope će se plasirati za Svetski Šampionat.

Grupna faza

  • Srbija vs. Izrael – 11.06. u 13:00
  • Srbija vs. Turska – 11.06. u 14:00
  • Srbija vs. Švedska – 11.06. u 15:00

Želimo puno sreće našoj ženskoj CS:GO ekipi na predstojećim regionalnim kvalifikacijama!

Posle ovogodišnjih nacionalnih kvalifikacija, SESE je izabrao srpske predstavnike u igrama eFootball 2023, Tekken 7, Counter-Strike: Global Offensive, PUBG MOBILE i Dota 2.

IeSF će ove godine najbolje esportiste širom sveta ugostiti u Rumunskom gradu Jašiju, a sam turnir će se odigrati nešto ranije nego što smo navikli, i to od 24. avgusta do 4. septembra.

Za organizaciju kvalifikacija zadužen je Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE), jedini zvanični srpski savez esporta koji domaće esportiste već godinama sprema za Svetski Esports Šampionat.

Recap prošogodišnjeg regionalnog takmičenja

Posle dva poraza na kvalifikacijama u organizaciji GIRLGAMER Esports Festivala, naša ženska CS:GO ekipa je nažalost tada propustila šansu za plasman na veliko svetsko IeSF prvenstvo na Baliju. Doduše prošle godine smo prvi put imali CSGO žensku ekipu koja je pokušala da se plasira na završni turnir.

Na kvalifikacijama Srbija je odmerila snage sa drugim ženskim CS:GO timovima iz Evrope. U prvoj rundi upper bracket-a izgubili smo od Norveške sa rezultatom 16-5, dok smo u drugoj rundi lower  bracketa poraženi od strane izraelske reprezentacije sa rezultatom 2-1.

Za tim su nastupale Kristina ”zon1Q” Stevanović, Bojana ”Bojanalazicc” Lazić, Sanja ”S4nj1ca” Ilić, Anđela ”akcookaa” Kljajić i Kristina ”Kiyacs” Gavrilović.

Srbija je te godine osigurala dva plasmana za svetsko IeSF prvenstvo. Marko ”Roksa” Roksić je osvojio EEF eFootball šampionat u Podgorici, koji su branili boje naše zemlje na Baliju, dok su nas za CS:GO, opet predstavljali naši momci iz iNation-a.

Turnir je bio održan između 27. novembra i 09. decembra 2022. godine. Za organizaciju kvalifikacija zadužen je bio naš savez SESE, jedini zvanični Srpski savez esporta koji za Srbiju organizuje nacionalne kvalifikacije za sve IESF igre u svim kategorijama.

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza