Upoznajte najstariju Valorant ekipu na svetu!

by | Feb 1, 2024 | Esports, Eventovi, Gejming, Video igre, YouTube | 0 comments

Gejming ne zna za godine.

APAC region je ”uzburkao” neočekivan Valorant tim, koga čine talentovane bake i deke u proseku od 67 godina. Japanska ekipa Matagi Snipers je ostvarila solidan uspeh u regionu, i ponovo dokazala da gejming ne zna za godine, čak i kada su kompetitivne pucačine poput Valoranta u pitanju.

Kako prenosi portal Valo2Asia, Matagi Snipers se trenutno sastoji od 16 igrača uzrasta od 60 do 75 godina. Prema njihovom zvaničnom sajtu, tim je zainteresovan za igrače iznad 65 godina, ali da prima i ”juniore” od 60 do 64 godine.

matagi-snipers-valorant-valo2asia-24-1
Foto: Valo2Asia

Matagi Snipers je nastao 2021. godine, sa misijom da okupi ”najstrastveniju grupu gejmera penzionera u celom Japanu” i da razbije predrasudu starijeg uzrasta, pogotovo u svetu video igara. Uostalom, njihov slogan je: ”Želimo da nas poštuju naši unuci”. Pored esporta, Matagi Snipers se takođe fokusira na negu penzionera i na prevenciju demencije.

Valorant je igra u kojoj su vam potrebni brzina i preciznost, što obično opada sa godinama. Međutim, u klipu u nastavku teksta možemo da vidimo kako jedan Matagi Sniper igrač, mark25, odlično koristi Sovine sposobnosti na Iceboxu.

Matagi Snipers takođe poseduju svoj Twitch kanal, putem koga možete ispratiti njihove mečeve.


Esportovi predstavljaju dinamičan i rastući deo svetskog zabavnog pejzaža, pružajući niz benefita svima, nezavisno od dobnih grupa. Učestvovanje u esportovima podstiče razvoj različitih veština, uključujući strategijsko razmišljanje, brze odluke, taktičko planiranje i rešavanje problema. Ove veštine nisu samo korisne unutar igara, već imaju i šire primene u različitim aspektima života.

Timski rad igra ključnu ulogu u esportovima, podstičući saradnju, komunikaciju i razvoj timskog duha. Ova iskustva mogu imati dugoročne koristi, pomažući ljudima da izgrade jake veze i efikasno sarađuju u različitim situacijama. Esportovi takođe promovišu inkluzivnost i raznolikost, stvarajući otvorene zajednice koje prihvataju ljude bez obzira na uzrast, pol, etničku pripadnost ili sposobnosti.

Značajna prednost esportova je i mentalna stimulacija koju pružaju. Igranje igara zahteva fokus, brzo razmišljanje i analitičke veštine, što može pomoći u održavanju mentalne agilnosti. Osim toga, esportovi pružaju prostor za socijalnu interakciju, omogućavajući ljudima da se povežu, dele iskustva i formiraju zajednice.

Za mlađu generaciju, esport može predstavljati stvarnu karijeru, sa širokim spektrom mogućnosti u ulogama kao što su profesionalni igrači, treneri, komentatori, menadžeri i druge. Osim toga, esport zajednice nude razne profesionalne prilike, uključujući poslove programera, dizajnera i marketinških stručnjaka.

Nadamo se da će sve ove prednosti esporta dodatno naglasiti značaj ovog oblika zabave, koji pruža rastuću i inkluzivnu zajednicu, podržavajući razvoj veština i stvaranje novih karijernih puteva za ljude svih dobnih grupa.


Pratite nas na našoj Facebook Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.