Još jedan korak napred za esports: Tekvondo Federacija Italije stupa na profesionalnu Tekken scenu

by | Jun 2, 2023 | Esports | 0 comments

Tekvondo Federacija Italije (FITA) je zvanično osnovala svoju nacionalnu esports diviziju, poznatu kao eFITA. Za federaciju će nastupati Tekken profesionalac Daniel Madonia.

Kako prenosi Esports Insider, federacija je već nekoliko meseci planirala da stupi na esports scenu sa primarnim fokusom na Tekken, ali da u budućnosti želi da se proširi i na druge borilačke esportove.

Reprezentativac federacije, Daniel Madonia, trenutno je četvrti igrač u 2023 Tekken World Tour ligi, osvojivši četvrto mesto na nedavno završenom Combo Breaker 2023 turniru. Madonia je takođe završio četvrti na Tekken World Tour 2022: West Europe Regional Finals.

Predsednik federacije Anđelo Cito je istakao značaj razvoja esporta i njegov uticaj na buduće generacije, rekavši da je osnivanje nacionalne esports divizije ”važan korak napred za esports i njegov globalni položaj u odnosu na tradicionalni sport”.

Ovo su odlične vesti ne samo za scenu borilačkih esportova i Tekvondo -a , već i za esport u globalu. Pre samo nekoliko dana, Švedska Nacionalna Sportska Konfederacija je zvanično prihvatila esports kao tradicionalnu sportsku disciplinu.

Na temu Tekkena u našoj zemlji, Vlada ”Coldheart” Stanković će predstavljati Srbiju na ovogodišnjem Svetskom IeSF Šampionatu, koji će se održati od 24. avgusta do 4. septembra u Rumuniji. Vlada je plasman za svetsko prvenstvo ostvario pobedom na nacionalnim kvalifikacijama, koje je organizovao Srpski Savez Elektronskih Sportova i Esportova (SESE).

Moramo spomenuti da Vlada “Coldheart” Stankovic ima direktan prolaz na završnicu koja se održava u gradu Jašiju. Vlada je bio apsolutno dominantan na nacionalnim kvalifikacijama kako se to od njega i očekivalo. Nedavno je bio savezu u gostima i dao je jedan intervju koji će zanimati javnost.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.