Srpska ženska CS:GO reprezentacija zaustavljena u grupnoj fazi IeSF kvalifikacija

by | Jun 12, 2023 | Esports, Gejming, IeSF, Video igre | 0 comments

Sa 1-2 rezultatom u grupnoj fazi evropskih kvalifikacija za svetski IeSF šampionat, naša ženska CS:GO reprezentacija nažalost nije uspela da se plasira u dalju fazu takmičenja.

Naše devojke nisu imale sreće oko izvlačenja grupa, pošto su zapale u istu grupu sa reprezentacijom Švedske, koja se smatra za favorita čitavih kvalifikacija. I sama raspodela slotova je vrlo limitirana za ženski CS:GO, pošto će se na kraju kvalifikacija samo jedna ekipa iz Evrope plasirati za svetsko prvenstvo.

Naše devojke su imale odličan početak sa 16-10 pobedom protiv Izraela. Ovaj momentum su prenele i u prvo poluvreme narednog meča protiv Turske, koji se na kraju završio porazom naše reprezentacije sa rezultatom 14-16. Duel protiv Švedske je bio daleko više jednostran (5-16), zbog čega je naša ženska CS:GO ekipa ispala iz trke za svetsko IeSF prvenstvo.

Svakako smo ponosni na naše devojke i znamo da će se sledeće godine vratiti jače nego ikada!

Snimak današnjih mečeva možete pogledati ovde.

Za srpsku žensku CS:GO reprezentaciju nastupaju:

Naša muška CS:GO reprezentacija, iNation, se juče uspešno plasirala za svetsko prvenstvo.

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara.

Za informacije o ostalim reprezentacijama, posetite ovaj link.

Za informacije o preostalim reprezentacijama, posetite ovaj link. Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.