Srbija osvojila bronzanu medalju na Esports Games turniru u Kijevu

by | Dec 2, 2021 | Uncategorized | 0 comments

Omladinska CS:GO reprezentacija Srbije je uspela da se domogne bronzane medalje na Esports Games turniru u Kijevu, koji je organizovao ISF!

Međunarodna federacija školskog sporta (ISF) je početkom nedelje organizovala tzv. Esportske igre na kojima je prisustvovalo nekoliko evropskih CS:GO i Dota 2 reprezentacija. Na turniru su se takmičili momci iz osnovnih i srednjih škola.

Iako nažalost Srbija nije imala predstavnika u Doti, Srpski savez elektronskih sportova i esportova je 28. novembra poslao petoricu talentovanih momaka da brane boju naše zemlje. Za Srbiju su nastupali Mihajlo “miksozzz” Simić, Mihajlo ”Cira” Ćirić, Milan ”kEss1D” Nikolić, Aleksa ”Squatch” Angelovski i Aleksandar ”ACK0-” Stanisavljević.

Nadali smo se da će naši momci uspeti da naprave veliko iznenađenje i da se bore za svoj prvi trofej, ali je švedska reprezentacija bila prejaka, pa je slavila sa ubedljivih 2-0. Nekoliko sati nakon toga, usledila je borba sa Ukrajinom za treće mesto, gde je Srbija uspela da pruži mnogo bolju partiju. Squatch je pokazao da ga ne hvata trema na LAN turnirima, zbog čega je predvodio Srbiju do pobede od 2-1.

Što se velikog finala tiče, Kazahstan je u jednom vrlo neizvesnom meču uspeo da savlada Švedsku i tako da osvoji trofej bar u jednoj igri, pošto je njihova Dota 2 ekipa samo dan ranije izgubila baš u finalu. Na Dota 2 turniru je slavio domaćin, Ukrajina, koja je pokazala da joj niko nije bio ravan.

Još jednom čestitamo našim momcima na odličnim partijama i želimo im puno sreće u budućnosti i nadamo se da ćemo ih gledati u drsu Srbije i naredne godine.