Srbija ostvarila plasman na EEF šampionat u Rumuniji kao najbolja ekipa u grupi!

by | Jun 13, 2022 | Uncategorized | 0 comments

Posle ubedljivog trijumfa nad Gruzijom, Austrijom i Monakom u grupi C EEF šampionata, Srbija je osigurala plasman na LAN završnicu u Rumuniji. Čestitamo!

Kao što je bilo i očekivano, Srbija je brzinski počistila sve ekipe u grupi C. Naši reprezentativci iNation razbili su Gruziju sa 16-4, Austriju sa 16-8 i na kraju i Monako sa rezultatom 16-4. Svi mečevi kvalifikacija igrali su se u BO1 formatu.

Po dve najjače ekipe iz svake grupe (ukupno 7 grupa) i najbolja trećeplasirana ekipa u okviru svih grupa plasiraće se za LAN fazu kvalifikacija u Rumuniji (ukupno 15 ekipa), gde će se takmičiti za nagradni fond od 25.000 dolara i šansu za putovanje na veliko svetsko prvenstvo na Baliju. LAN završnica će se održati od 5. do 10. jula.

Pored Srbije, za LAN završnicu su se do sada plasirali Hrvatska, Norveška, Crna Gora, Belgija, Austrija, Češka, Makedonija, Švedska i Luksemburg. Još uvek čekamo na rezultate grupa E (Izrael, Nemačka, Kosovo i Ukrajina) i G (Španija, Slovačka, Vels).

Snimke mečeva možete pogledati na zvaničnom Klan RUR YouTube kanalu.

Jedva čekamo da navijamo za naše momke u LAN-u!

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na našem sajtu kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.