PREGLED LEGENDARNE FRANŠIZE – SERIOUS SAM: Sve o igrama, likovima i lokacijama od prvog susreta do najnovijeg nastavka hrvatske igre!

by | Mar 8, 2023 | Gejming, Video igre | 0 comments

Serious Sam je popularna video igra koja je prvi put objavljena 2001. godine. Razvijena od strane hrvatskog studija Croteam, ova igra je brzo postala popularna zbog svoje jednostavnosti, brutalnosti i humora.

Serious Sam je pucačka igra iz prvog lica (FPS) koja se fokusira na akciju, a ne na priču. Igrač igra kao Sem “Serious” Stone, vojnik iz budućnosti koji putuje kroz vreme da bi se borio protiv raznih vanzemaljskih vrsta. Igrač prolazi kroz različite nivoe gde se susreće sa raznim neprijateljima, od kamikaza do velikih kibernetičkih stvorenja.

Igrač ima na raspolaganju različito oružje koje može koristiti da ubije neprijatelje. Oružje se kreće od klasičnih pištolja i pušaka do futurističkog oružja poput kibernetičkog mača. Svi ovi alati se mogu nadograditi da budu još moćniji, omogućavajući igračima raznolikost u igri.

Serious Sam je poznat po svojim ogromnim, otvorenim prostorima i velikim grupama neprijatelja. Igrači moraju biti spremni da brzo reaguju i brzo se kreću kako bi izbegli opasnost. Ova igra je takođe poznata po borbama sa šefovima, gde se igrač mora boriti protiv ogromnih, moćnih neprijatelja.

Serious Sam nije poznat samo po svojoj akciji. Igra takođe ima smešne dijaloge i situacije koje dodaju humor igri. Na primer, kamikaze neprijatelji trče ka igraču vrišteći “AAAHHH” pre nego što eksplodiraju.

Serious Sam ima dugogodišnju franšizu koja obuhvata nekoliko nastavaka i spin-off igara. Takođe je dobio pozitivne kritike od kritičara i gejmera za svoju brzu i intenzivnu akciju, kao i humor.

Evo kratkog pregleda nekih od najpopularnijih naslova:

  • Serious Sam: The First Encounter – Originalna igra iz 2001. koja je postavila temelje franšize. Igrač se bori sa hordama vanzemaljaca na različitim lokacijama u drevnom svetu.
  • Serious Sam: The Second Encounter – Nastavak prve igre, The Second Encounter dodaje nove neprijatelje, oružje i lokacije.
  • Serious Sam II – Igra sa zabavnijim tonom i više naglaska na humoru. Igrač se bori protiv vanzemaljskih sila koje žele da unište Zemlju.
  • Serious Sam 3: BFE – Prekuel prvog nastavka, ova igra se odvija u Egiptu i donosi napredne grafičke tehnologije. Igrač se bori protiv Mentalove vojske i koristi novo oružje kao što su katanci i puške sa jednim metom.
  • Serious Sam: Nekt Encounter – Spin-off igra za PlayStation 2 i GameCube konzole. Igrač se bori protiv Mentalove vojske na egzotičnim lokacijama kao što su džungla i svemirski brod.
  • Serious Sam HD – Rimejk originalne igre sa poboljšanom grafikom i novim sadržajem.
  • Serious Sam 4 – Najnovija serija u franšizi, koja se dešava u budućnosti Zemlje. Igrač se bori protiv Mentalove vojske i koristi različite vrste oružja i vozila.

Pored glavnih igara, Serious Sam franšiza takođe ima nekoliko DLC paketa, modova i drugih manjih igara koje su igrači mogli da preuzmu ili kupe tokom godina.

Serious Sam je popularna video igra koja se fokusira na brzu akciju i humor. Igrači se bore sa raznim vanzemaljskim vrstama na ogromnim otvorenim prostorima koristeći različito oružje. Serious Sam je zaradio pozitivne kritike za svoju akciju, humor i dugovečnost.


ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA!