Poznate grupe za Tekken 7 turnir na svetskom IeSF šampionatu u Jašiju

by | Aug 23, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Sutradan, 24. avgusta počinje 15. internacionalni IeSF šampionat, gde će se najbolji esportisti sveta boriti za novčanu nagradu od 500.000 dolara i titulu svetskog šampiona.

Posle grupa za CS:GO i eFootball, IeSF je izvukao i grupe za Tekken 7 na svetskom prvenstvu. Čak 90 reprezentacija sveta podeljeno je u 16 grupa od po 6 ili 5.

Srbiju je prvobitno trebalo da predstavlja Vlada ”Coldheart” Stanković, jedan od naših najboljih Tekken igrača, ali zbog ličnih problema nažalost neće biti u mogućnosti da se takmiči. Zameniće ga Nikola ”Void” Đurović, još jedan sjajan srpski Tekken igrač.

Nikola će se takmičiti u grupi F, zajedno sa reprezentacijama Izraela, Japana, Ujedinjenih Arapskih Emirata, Venecuele i Mauricijusa. Pored Srbije, na Tekken 7 turniru na svetskom prvenstvu će se takmičiti i mnoge druge zemlje iz regiona: Makedonija, Hrvatska, Bugarska, Mađarska, Rumunija i Albanija.

Evo kako je IeSF raspodelio ukupan nagradni fond od pola miliona dolara:

iesf2023-prize-pool-esports
Foto: IeSF

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji IeSF-a će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra. Main event turnira će se odigrati u jednoj od najznamenitijih građevina Jašija i cele Rumunije – Palati kulture.

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.