Četvrtfinalni meč IeSF kvalifikacija između iNationa i Izraela odložen zbog problema sa serverima

by | Jun 7, 2023 | Esports, Gejming, IeSF, Video igre | 0 comments

Kako saznajemo od organizatora svetskog IeSF šampionata, prvi meč plejofa evropskih CS:GO kvalifikacija između iNationa i reprezentacije Izraela je zvanično odložen.

INation i Izrael su danas u 16:00 časova imali zakazan meč u četvrtfinalu kvalifikacija za IeSF. Međutim, serveri su bili toliko nestabilni da su organizatori odlučili da odlože meč za 10. jun. O tačnoj satnici meča ćemo vas naknadno obavestiti.

Ovo je veoma važan duel za iNation, pošto će pobednik ostvariti direktan plasman za svetsko prvenstvo, dok će poražena ekipa biti eliminisana.

Sa druge strane žreba, Crna Gora upravo igra četvrtfinalni meč sa reprezentacijom Ukrajine.

Razlog zbog koga ovaj meč nije mogao biti odigran je upravo packet loss koji su naši igrači imali. Svi serveri koji su ponuđeni su bili neigrivi za naš CSGO tim koji se nalazi u trenutno u Rusiji. Posle duple provere admina i naših dokaza da ne možemo da nastupimo, IeSF se uslišio na naše molbe. Kako je takođe reprezentacija Izraela bila na milost i nemilost geografskih zona i nemogućnosti igranja, meč je odložen. To nije bi jednini razlog zašto meč mora da se odloži, po svaku cenu. Razlog za to je što profesionalni igrači oba tima su imali uveče mečeve koji su bili već zakazani. Tako smo došli do relativnog sporazuma da će meč biti odložen za neki drugi dan.

Što se tiče novog datuma i satnice, obe ekipe uz blagoslov IeSF-a zakzali su novi duel za 10. jun. Takođe ekipa Srbije za koju nastupaju iNation momci, će za taj meč biti u Srbiji za svojim kompjuterima. Jako bitno za našu ekipu jeste što će biti dosta odmorniji posle puta koji su imali.

Žreb

Ispod možete videti žreb u kojem se nalazi naša ekipa. Moramo napomenuti da smo delimično imali sreće da se sastanemo sa ekpiom Izraela koja je bila prva u grupi. Doduše iako i dalje težak protivnik, verujemo da kao i svake godine reprezentacija Ukrajine bi bila ozbiljan protivnik.

Sa druge strane veliki derbi možemo videti kao drugi par ovog četvrtfinala, a to je duel Poljske i Turske. Prava je šteta što nećemo videti jednu od ove dve ekipe u Ruminiji, jer stvarno obe ekipe zaslužuju to mesto. Moldavija je bila iznenađenje svoje grupe pobedivši Tursku, Gruziju i Albaniju ubedljivim rezultatima. Težak posao će imati ekipa Mađarske koja nije propustila 3 godine za redom završnicu turnira. Poslednji par je nama dosta poznat jer upravo ekipa Crne Gore ide na najtežeg moućeg protivnika, ekipu Ukrajine. Crnogorci deluju jako dobro, mogli smo to videti u celoj grupnoj fazi, i stvarno bi bilo greota da ih ne vidimo na završnom turniru u Jašiju.

Da napomenemo da sve parove koje vidite na žrebu ispod jesu finalni mečevi da kažemo, i da ćemo posle njih znati evropske reprezentacije koje učestvuju u Rumuniji. Ostatak turnira će se odigrati sa finalom, kako bi došli do ranking sistema koji IeSF ima za dalji tok turnira. Svi timovi koji ostvare što bolji učinak imaće bolju poziciju u glavnom žrebu koji će se održati par nedelja pred sam odlazak u Jaši.

Prošle godine mi smo zaustavljeni posle grupne faze od ekipe Mongolije koja je bila nepremostiva prepreka. Ove godine ista ekipa ide na završnicu, i poučena tome verujemo da će mnogo bolje odigrati.

iesf-ination-csgo-eeu-quali-quarter-bracket1
Printscreen: Liquipedia

Za iNation nastupaju:

  • Ivan ”choiv” Živković
  • Nikola ”Dragon” Bošković
  • Vladan ”VLDN” Radević
  • Vladan ”kind0” Mandić
  • Aleksa ”Impulse” Stankić

Ovogodišnji Svetski Esports Šampionat u organizaciji Međunarodne Esports Federacije (IeSF) će se održati u Rumuniji, u gradu Jašiju od 24. avgusta do 4. septembra, gde će se najbolji esportisti sveta takmičiti za impozantnu novčanu nagradu od pola miliona dolara.

Ovom prilikom naš savez želi da se zahvali Esports Federaciji Izraela na ferplej potezu koji je oduševio celu evropu, jer takakv viteški čin ipak mora da ima svoju težinu.

Za informacije o ostalim reprezentacijama, posetite ovaj link.

Sve aktuelne informacije o IeSF šampionatu, ali i ostalim turnirima pratite na sajtu RUR i SESE, kao i na FB i Instagram stranici SESE Saveza.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i pridružite se našoj Discord i Viber grupi za sve vesti o esportu.