NEVEROVATNA SITUACIJA NA GEJMING SCENI: Hearthstone više nije deo esport selekcije za 19. AZIJSKE IGRE!

by | Mar 16, 2023 | Esports, Gejming, Video igre | 0 comments

Hearthstone, popularna digitalna kolekcionarska strategijska igra, više neće biti deo esport naslova na 19. Azijskim igrama. Predstojeći Asiad, koji će prvi put predstaviti esport kao sportsku takmičarsku disciplinu, trebalo bi da se održi u Hangdžouu (Hangzhou) u Kini od 23. septembra do 8. oktobra 2023. godine.

ZAŠTO JE HEARTHSTONE UKLONJEN SA 19. AZIJSKIH IGARA?


Hearthstone je bio jedan od osam naslova izabranih za esport na 19. Azijskim igrama. Na nesreću obožavatelja, zvanični Twiter nalog ovog višesportskog događaja objavio je danas da je igra izbačena sa turnira.

Iako tvit nije precizirao tačan razlog, verovatno je to zbog nedavne suspenzije svih igara izdatih od strane Blizzarda u Kini. Ako niste znali, Blizzard Entertainment (tvorac Hearthstone) i kineski tehnološki gigant NetEase prekinuli su svoje 14-godišnje partnerstvo ranije ove godine.

Partnerstvo je omogućilo da NetEase objavljuje i upravlja video igrama kompanije Blizzard Entertainment u zemlji. Međutim, u novembru 2022. dve kompanije su objavile da se partnerstvo završava. Kao rezultat toga, Blizzard igre su suspendovane na neodređeno vreme 23. januara 2023.

Obe kompanije su jedna drugu okrivile za prekid ugovora, ali su igrači ti koji su najviše oštećeni. Igračima koji su sate posvetili igrama kao što su Hearthstone, World of Warcraft, Overwatch i još mnogo toga, sve će biti izbrisano.

Blizzard je čak izjavio da je “šteta” što NetEase nije produžio ugovor za još šest meseci jer je kompanija pokušala da pronađe drugog partnera u Kini. Kompanija je navela da je nedostupnost igara samo suspenzija. Međutim, malo je verovatno da će uskoro biti vraćene. To je zato što će naslovi verovatno morati ponovo da prođu kroz težak proces odobravanja igara u Kini. Ovo ponekad oduzima mnogo vremena.

Stoga, s obzirom da je Hearthstone nedostupan u Kini i da se ne nazire datum povratka, nije iznenađujuće videti da je Hearthstone uklonjen sa 19. Azijskih igara.

Otkazivanjem Hearthstone-a, igre na događaju su sledeće:

PUBG Mobile (verzija za Azijske igre)
Dota 2
Hearthstone
League od Legends
Dream Three Kingdoms 2
FIFA
Street Fighter V
Arena of Valor (verzija za Azijske igre)


ZAPRATITE NAŠU FACEBOOK INSTAGRAM STRANICU ZA JOŠ MNOGO ZANIMLJIVIH PRIČA IZ ESPORT SVETA!