NEVEROVATNA IZJAVA “G2 ESPORTS” LEGENDE: NiKo smatra da je njegov saigrač jedan od najboljih CS:GO igrača ikada!

by | Feb 23, 2023 | Video igre | 0 comments

Rasmus HooXiNielsen je in-game lider koji je nesumnjivo podigao G2 Esports na još viši nivo u CS:GO, a njihova zvezda Nikola „NiKo“ Kovač smatra da je upravo Hooxi ono što je ekipi G2 bilo potrebno.

Tim je juče započeo svoj put u sezoni 17 ESL Pro lige pobedom od 20 nad Eternal Fire-om. Nakon što je meč završen, NiKo je izneo svoje mišljenje o trenutnom rosteru G2, upoređujući njihovog IGL (in-game leader) HooXi-ja sa drugim legendarnim igračem u CS:GO, Finom „karrigan“ Andersenom iz FaZe klana.

NiKo je otkrio šta se dešavalo nakon odlaska Aleksija „Aleksib“ Virolainena iz G2. Tvrdio je da HooXi ima sve kvalitete koji su bili glavna odlika karrigan-a. „Pokušavali smo da pronađemo najbolje moguće rešenje za naš tim, mislim da je HooXi bio jasna opcija za nas. […] Tada me je mnogo podsetio na Karrigan-a, a to je ono što je nama bilo zaista potrebno“, rekao je NiKo preko HLTV-a.

NiKo je zašao u dublju analizu HooXi-jevih vrednosti, objašnjavajući da ima sve karakteristike koje su nedostajale G2 pre potpisivanja. „Ako pogledate kako je igrao za CPH Flames, on se mnogo žrtvovao za tim, bio je entri-frager i nije tražio pozicije na kojima će biti zvezda, on će učiniti sve za tim. dodao je NiKo.

Sa tako velikim brojem zvezda, mnogi su mislili da je poslednja stvar koju G2 treba jeste još jedan izuzetan pojedinac, ali lider koji može da prihvati metak u meču. Ovo je nešto što se često govori o Karrigan-u, koji je takođe IGL i početni frager (entry fragger).

Danca prati reputacija jer je vodio različite timove do pobeda, kao što je to činio sa FaZe-om i mousesportsom u poslednjih šest godina. U tom periodu osvojio je brojne titule kao što su IEM Katovice 2022, dve ESL Pro lige, IEM Keln i PGL Antverpen CS:GO Major.

HooXi se priključio G2 u avgustu prošle godine, i dok su njegovi prvi meseci sa organizacijom bili nezgodni pošto G2 nije uspeo da se kvalifikuje za prvi Major IEM Rio, ipak oni su nastavili još jače, podigli formu i danas su najuspešnija ekipa na CS:GO sceni!

OVDE možete saznati sve vezano za nacionalne kvalifikacije 2023. godine. Prijavite se i vi za CS:GO turnir!