NAJVEĆE ESPORT PARTNERSTVO U 2023. GODINI – 2. DEO

by | Jan 4, 2024 | Esports, Gejming, IT, Video igre | 0 comments

Pogledajte novu listu najvećih esport partnerstva u 2023. godini! Neke od njih dobro znate i samo se postavlja pitanje koja još kompanija nije ušla u gejming univerzum.

Riot Games i GGTech objavljuju značajno partnersko savezništvo u vezi sa esportom na koledžu.


Riot Games, developer igara League of Legends i VALORANT, najavio je u julu značajno trogodišnje savezništvo sa esport kompanijom GGTech Entertainment za svoj Severnoamerički ekosistem koledža.

GGTech sada zvanično pruža usluge za Severnoamerički koledž program za Riot Games. Posebno, to uključuje takmičarsku sezonu u okviru College League of Legends i College VALORANT.

Riot Games navodi da je cilj novog trogodišnjeg partnerstva stvaranje ‘jednog mesta’ za sve svoje aktivacije na koledžu, uključujući College League of Legends, College VALORANT, njihov program koledž kluba i dodatne programe.

Šire gledano, 2023. godina bila je uspešna za esport na koledžima i obrazovni prostor općenito. Nove esport kursevi i obuke se neprestano pokreću, jer obrazovne institucije sve više prepoznaju prednosti korišćenja esporta – što znači da dolazi do sve više partnerstava u ovom prostoru.

Image credit: Riot Scholastic Association of America, via Twitter (@RSAAOfficial)

Giants Gaming se udružuje sa turističkom destinacijom Andaluzija za VALORANT Champions 2023.

U avgustu, španska esport organizacija Giants Gaming (sada GIANTX) udružila se sa regionalnom vladi Junta de Andalucía kako bi promovisala turističku destinaciju tokom događaja VALORANT Champions 2023.

Igrači Giantsa nosili su branding Andalucía na svojim dresovima tokom događaja u Los Anđelesu. Osim toga, obe strane su izjavile da će zajedno raditi na digitalnim i ličnim aktivacijama tokom godine.

Ovo nije prvi put da se španska organizacija udružuje sa regionalnom turističkom destinacijom kako bi pomogla promociji španskog turizma u inostranstvu. Ranije ove godine, Giants je sarađivao sa Costa del Sol, španskom turističkom regijom, i prikazao njihov branding na svojim dresovima. Costa del Sol se zapravo nalazi u provinciji Andalucía.

Osim toga, Riot Games se takođe udružio sa Junta de Andalucía u avgustu kako bi promovisao region Andalucía tokom VALORANT Champions.

Esport može doneti posebne ekonomske koristi destinacijama, a destinacije i organizacije za turizam sve više prepoznaju ove prednosti.

Image credit: Giants / Junta de Andalucía

Guild Esports i Sky proširuju sponzorski ugovor.


Britanska esport organizacija Guild Esports proširila je postojeći višemilionski sponzorski ugovor sa telekomunikacionom kompanijom Sky u septembru.

Guild Esports je saopštio da će dobiti povećanu sponzorsku naknadu za drugu i treću godinu svog trogodišnjeg ugovora sa Skyem, koji je prvi put najavljen u septembru 2022. godine.

Kao deo ugovora, ‘Sky Glass’ streaming TV postao je zvanični televizijski partner organizacije kao rezultat proširenja. Osim toga, brend Sky Glass i njegovi televizori za streaming će se pojavljivati u sedištu organizacije u Londonu.

Pored opremanja sedišta Guild Esports-a sa Sky Glass uređajima, Sky je uložio ‘šestostruku’ sumu u renoviranje Sky Guild Gaming Centra. Objekat, koji trenutno koriste igrači organizacije za vežbanje, sadržaće poboljšani brending i unapređene sadržaje za igrače, trenere i kreatore sadržaja.

Otkako su se udružili 2022. godine, Sky i Guild Esports sarađivali su na raznim inicijativama. Kampanja ‘No Room for Abuse’ istakla je verbalno zlostavljanje s kojim se suočavaju žene gejmerke, dok je turnir ‘Sweat Box’ otkrio širenje Guilda na Street Fighter.

Takođe, mnoge druge telekomunikacione kompanije uključuju se u esport. Organizacija Tribe Gaming osigurala je višegodišnje partnerstvo sa AT&T, dok je Virgin Media podržala esport program irskog fudbala, a EE nastavlja podržavati EXCEL (sada GIANTX).

Image credit: G2 Esports, DC Comics

G2 Esports predstavlja saradnju sa DC Comics.

U aprilu, evropska esport organizacija G2 Esports najavila je partnerstvo sa severnoameričkim izdavačem stripova DC Comics.

Ovaj dogovor omogućio je G2 Esports i DC Comics da udruže snage kako bi stvorili seriju tematske limitirane odeće i proizvoda, koristeći DC Comics univerzum za kreiranje aktivacija tokom događaja u okviru igre League of Legends.

Prva kolekcija odeće, inspirisana likom Džokera, uključivala je tematski dres koji će nositi G2 Esports-ov League of Legends tim na nadolazećem turniru Mid-Season Invitational (MSI) koji se održavao u Londonu od 2. do 21. maja.

Image credit: G2 Esports, DC Comics