Izrael će biti domaćin Svetskog IeSF prvenstva 2020. godine

by | Dec 17, 2019 | Uncategorized | 0 comments

Ovog vikenda završio se 11. IeSF u Seulu i do sada, svaki se održao na dalekom istoku. Po završetku turnira, potvrđeno je da će sledeće godine Izrael po prvi put ugostiti najbolje esportiste sveta. Takođe, dodali su da će se turnir održati u novembru u Ice Mallu u Eilatu.

Svetsko esports prvenstvo je jedno od najprestižnijih gejming takmičenja godine. Svako godine godine okupi stotine takmičara iz preko 40 zemalja, kako bi se takmičili u nekoliko igara, dok sve to uživo gleda ogroman broj ljudi.

Eilat je najjužniji grad Izraela, koji je veoma popularna destinacija za turiste. Cilj je da kroz ovo takmičenje, Izrael promoviše turizam u ovom gradu i baš zato je on izabran kao lokacija. Što se tiče Ice Mall kompleksa, nije prvi put da će ugostiti velika takmičenja, pošto su se ovde ranije održavala internacionalna klizačka takmičenja, Džudo festival, kao i svetsko prvenstvo u umetničkoj gimnastici.

”Oduševljeni smo i ponosni što će Izrael biti domaćin jednog prestižnog esports takmičenja. Siguran sam da će ojačati turizam Eilata, kao i da će prikazati njegove lepote milionima ljudi, dok će stotine takmičara sačekati nezaboravna gostoprimljivost”, rekao je Ido Broš, predsednik izraelske esports asocijacije.