Intervju sa Mihajlom ”Miksozz” Simićem: Očekivanja i budućnost CS:GO-a u Srbiji

by | Apr 6, 2023 | Esports, Gejming, IeSF, Intervju, Video igre, YouTube | 0 comments

U ovoj objavi možete pročitati intervju sa Mihajlom ”Miksozz” Simićem, mladom nadom srpskog Counter-Strike-a. Miksozz je inače bivši igrač RUR Esports ekipe, a trenutno nastupa za Aspera Esports.

Intervju je održan tokom LAN završnice ovogodišnjih nacionalnih CS:GO kvalifikacija za svetski IeSF šampionat, gde su trijumfovali favoriti iNation. Na kraju teksta možete pogledati i video intervju sa Miksozzom!

Sa nama je danas Mihajlo iz Aspera Esportsa. Kakva su tvoja očekivanja od kvalifikacija?

Miksozz: Daćemo sve od sebe i potrudićemo se da odigramo što bolji meč protiv iNationa, koji je pored BlueJaysa trenutno najbolji CS:GO tim na Balkanu. Ako pogledamo njihove rezultate i reputaciju na regionalnoj sceni, pritisak je definitivno malo veći, ali se ipak nadamo da ćemo odigrati odličan meč!

iNation je veliki favorit, ali da li uprkos tome mislite da možete da iznenadite i da ih pobedite?

Miksozz: Naravno, mislim da ta mogućnost uvek postoji!

Kako bi ti opisao srpsku CS:GO scenu, i šta je po tvom mišljenju potrebno da bi se dodatno razvila?

Miksozz: Srpska CS:GO scena je definitivno u usponu. Pojavljuje se sve više i više novih, mladih igrača, ali smatram da je problem što nemaju dovoljno periferija i mogućnosti da igraju na boljim monitorima i računarima. Ovaj nedostatak se odražava na frejmrejt u igri, a ujedno i na njihov performans. Mislim da je ovo glavni problem kod nas.

Kako je tvoja porodica reagovala kada si odlučio da se baviš profesionalnim kanterom?

Miksozz: U početku nisu bili oduševljeni, kao ni bilo koji balkanski roditelji. Nije im se dopalo što po ceo dan provodim za računarom i bili su zabrinuti za moju budućnost. Međutim, nakon što su ispratili moje mečeve na televiziji i strimu, shvatili su da je esports daleko ozbiljnija profesija, ali ne samo u smislu posla i prihoda – dosta sam putovao sa svojom ekipom i drugarima, što smatram da je jedna od najvećih prednosti profesionalnog kantera.

Kakav savet bi dao roditeljima koji ne dozvoljavaju svojoj deci da se bave gejmingom i profesionalnim esportom?

Miksozz: Mislim da uvek treba dati šansu, jer nikada neće znati ako ne pokušaju. Ko zna, možda baš njihovo dete postane jedan od najuspešnijih i najboljih esportista. Takođe bih im savetovao da ne osuđuju takvu odluku i da sakriju taj strah, jer to loše utiče na decu.

Pored CS:GO-a, da li igraš još neku video igru?

Miksozz: Pored kantera trenutno igram jedino FIFU.

Da li si dobar u FIFI?

Miksozz: Uf, ne baš.

Hvala ti na sjajnom intervjuu!

Intervju pripremio: Jovan Kragović/SESE