Intervju sa Đorđem ”Djole95” Milićevićem – Predstavnikom Srbije na Nacionalnom Kupu u Ukrajini

by | Aug 13, 2021 | Uncategorized | 0 comments

Đorđe ”Djole95” Milićević je jedan od najboljih PES igrač u Srbiji, što je nedavno i uspeo da dokaže kada je slavio na kvalifikacijama za Nacionalni PES21 Kup, koji će se krajem avgusta održati u Ukrajini.

Da bi se plasirao na veliki turnir, Djole je morao da savlada neke od najboljih igrača u Srbiji, kao što su Stefan ”Kepa” Slavković, Bojan ”Boki Todor” Todorović i Marko ”Roksa” Roksić. Igrao je gotovo besprekorno, zbog čega nema sumnje da je zasluženo dobio priliku da brani boje naše zemlje na jednom velikom takmičenju.

Nacionalni kup je veliko PES21 takmičenje u organizaciji Internacionalne esports federacije, EEF-a i Ukrajinska esports asocijacije. Na njemu se takmičiti najbolji pojedinci iz Evrope, a podršku je pružila i ukrajinska vlada, zbog čega će imati nagradni fond of $5,000.

Djole će već 20. avgusta otputovati za Kijev, gde će imati dovoljno vremena da se pripremi, pošto takmičenje počinje tek 22. avgusta. Finale je zakazano dva dana kasnije u 14:00.

Povodom ovog turnira, odlučili smo da pozovemo Djoleta kako bi mu postavili nekoliko pitanja, a on nam je sa zadovoljstvom odgovorio.

Reci nam nešto o sebi i čime se baviš? 

Po struci sam diplomirani ekonomista, a trenutno se bavim pisanjem sportskih analiza za jednu stranu firmu.

Kada si počeo da igraš PES i da li igraš još nešto neke video igre? Da li pratiš i pravi fudbal? Sa kojim klubom najviše voliš da igraš? 

PES igram praktično od kad znam za sebe. Kao klinac sam, naravno, igrao još neke video igre, međutim već neko vreme sam fokusiran samo na PES. Naravno, pratim i pravi fudbal, navijač sam Crvene Zvezde i Milana, a u PES-u najčešće biram Bajern.

Kada si počeo ovim da se baviš profesionalno?

Pre nešto više od godinu i po dana kada sam potpisao svoj prvi profesionalni ugovor sa Crvenom Zvezdom.

Kakva su ti bila očekivanja od ovih kvalifikacija, da li si verovao da možeš da se plasiraš u Ukrajinu?

Ušao sam sa visokim očekivanjima u ove kvalifikacije iako je konkurencija na našoj PES sceni veoma jaka, ali eto, znao sam da dosta toga od mene zavisi, i na kraju sam uspeo da se plasiram u Ukrajinu.

Da li se nekada ranije imao prilike da putuješ u inostranstvo na neki drugi pes turnir?

Što se tice inostranih turnira tiče, uglavnom sam putovao na neke turnire u regionu, ali će mi ovo biti prvi veći internacionalni turnir.

Da li si nekada ranije predstavljao našu zemlju?

Imao sam prilike da predstavljam našu zemlju zajedno sa Stefanom “Kepa” Slavkovićem na Sinalko ligi, a će mi ovo biti prvi turnir na kome ću individualno predstavljati Srbiju.

PES reprezentacija Srbije

Da li znaš igrače koji su se plasirali u Ukrajinu? Kakva su ti očekivanja od tog turnira?

Još uvek ne znam sve učesnike, ali znam ko ce nastupati za države iz regiona. To su verovatno i najbolji PES igrači iz tih zemalja, poznajemo se dobro, tako da ce biti jako zanimljivo takmićiti se sa njima na ovom turniru. Idem u Ukrajinu sa najvišim očekivanjima. Svestan sam da neće biti nimalo lako, ali znam šta me očekuje i probaću da se pripremim što bolje mogu.

Ovog vikenda igraš i na IeSF kvalifikacijama. Da li misliš da možeš da ponoviš ovako dobre partije i da ponovo dođeš do pobede?

Mislim da IeSF finalni turnir dolazi u pravom trenutku za mene. Idem sa velikim samopouzdanjem, bez ikakvog pritiska, tako da verujem da mogu da dođem do trijumfa, iako će konkurencija ponovo biti veoma jaka.

Kakva su ti očekivanja od novog PES-a i da li ti se dopada to što će biti F2p?

Verujem da ce PES 22 biti dosta drugačiji i da će biti potrebno puno prilagođavanja. Ipak nas očekuje i novi engine, ali se svakako radujem novom izazovu.

Puno sreće ti želimo na Nacionalnom kupu i nadamo se da ćeš se vratiti se trofejom! 

Hvala!

Snimak kvalifikacija na kojima je Djole95 obezbedio plasman na kup možete pogledati u prilogu ispod.