Indonezija je domaćin 2022 IESF Svetskog šampionata

by | Nov 25, 2021 | Uncategorized | 0 comments

Po završetku ovogodišnjeg takmičenja koje se održao u Izraelu, izvršni odbor IeSF-a je doneo odluku da će se naredne godine Svetski Šampionat održati na Baliju u Indoneziji.

Indonezija je jednoglasno izabrana da bude domaćin događaja sledeće godine na sastanku Izvršnog odbora IESF, a takmičenje će biti održano na Baliju. Ova država iz jugoistočne Azije je bila jedan od sedam konkurenata.

Finale Svetskog prvenstva je predviđeno da se održi na između 20. i 27. novembra 2022. godine, ali se očekuje da ćemo finalnu potvrdu dobiti tek krajem godine. Prioritet je da se što pre kompletira lista naslova igara, a IeSF se nada da bi sledeće godine na prvenstvu moglo da se nađe čak 8 igara. Ove godine su na prvenstvu bile četiri igre: Dota 2, CS:GO, Tekken 7 i PES.

Očekuje se da će se nacionalne kvalifikacije održati u periodu od januara do maja, dok će se regionalne kvalifikacije u avgustu i septembru odlučiti ko će putovati za Bali.

Indonežanski olimpijski komitet (KOI) saopštio je da je oko 45 miliona ljudi u zemlji aktivno igra video igre, a Nacionalna federacija tvrdi da će ovaj događaj podsticati dalji rast industrije. Organizatori kažu da je želja da se licitira za finale Svetskog prvenstva bila deo strategije sportskog turizma indonežanske vlade, kao i želja da se pruži podrška mladim esport igračima u zemlji.

Ovo će biti drugi put da se finale Svetskog prvenstva održava u Indoneziji, jer je 2016. godine Džakarta bila domaćin. IESF je takođe potvrdio da će Rumunija biti domaćin finala Svetskog prvenstva 2023.