IESF najavio Svetsku Esports Super Ligu

by | Jun 29, 2020 | Uncategorized | 0 comments

Internacionalna Esports Federacija (IESF) je najavila da će organizovati Svetsku Super Ligu (World Super League – WSL), koja će biti jedna od najvećih esports takmičenja zajedno sa njihovim Svetskim Esports Šampionatom.

IESF je udružio snage sa Technoblood-om, kako bi osigurao uspeh WSL-a, potpisavši memorandum o razumevanju („MOU“) juna 2020. godine, pod kojim će Technoblood preuzeti organizaciju WSL-a u koordinaciji sa članicama IESF-a.

IESF će promovisati i pružati podršku za novoj ligi preko svojih nacionalnih članica Esporta. Technoblood je usko povezan sa Esportom od svojih najranijih dana kada su organizovali World Cyber Games (WCG) 2002. godine.

Prvo takmičenje ovakvog tipa biće održano 2021. godine i na njemu će se takmičiti sve članice, kao i mnogi drugi esport entuzijasti.

Svaka zemlja će izabrati najpopularnije igre za koje će održati nacionalne kvalifikacije. Jednom godišnje, najbolji igrači će imati priliku da predstavljaju svoju zemlju na WSL-u.

Srbija je član IeSF-a još od 2009. godine i sa uzbuđenjem očekujemo narednu godinu, kada ćemo imati priliku da pripremimo naše najbolje takmičare za veliki turnir.