Good Game je pobednik prvih CS:GO kvalifikacija za svetsko IeSF prvenstvo

by | May 10, 2021 | Uncategorized | 0 comments

Jednog sunčanog nedeljnog popodneva, održale su se prve CS:GO kvalifikacije za svetsko IeSF prvenstvo na kojem su se sastale neke od najboljih domaćih ekipa. Takmičilo se 16 fantastičnih ekipa, ali prolaz u dalji krug su obezbedile samo dve najbolje ekipe, Good Game i 4Glory Esports.

Mečevi su počeli tačno u podne, a prva dva kola su se igrala bez kamere. Prenos je počeo od 16:00 kada smo mogli da gledamo prvo polufinale, da bi odmah nakon toga uz Novketa i Pakey-a mogli da gledamo i veliko finale. Prenos možete pogledati u prilogu ispod.

U prvom polufinalu smo gledali 4Glory Esports, trenutno verovatno i najbolju domaću ekipu i Smeagin Strong za koji takođe nastupa nekoliko odličnih igrača, kao što su juricM i pTKKKK. Iako je bio vrlo neizvestan meč, 4Glory je bio skoncentrisaniji u ključnim trenucima, zbog čega su i slavili sa 2-0.

U isto vreme, drugi polufinalni meč su igrali Cobalt Esports i Good Game. Kao i prvom meču, tako je i ovde bolja ekipa slavila bez izgubljene mape, a najbojli za Good Game su bili sjajni Rema i Dragon1999.

Kao što smo već spomenuli u velikom finalu su se sastale dve najbolje ekipe. Odmah na Vertigu smo videli da su razlike minimalne, ali je na kraju Good Game uspeo da slavi sa 16-14 i tako dođe do važne prednosti. Zatim je usledio Dust 2, gde je Good Game vrlo rano stekao prednost, a prvo poluvreme su dobili sa 11-4. Iako je 4Glory uspeo da smanji prednost, sjajni Choiv i Dragon su bili odlični u završnici, pa je Good Game slavio sa 2-0.

Iako se ovaj meč igrao isključivo za bolji žreb, jer su se obe ekipe plasirale na finalni turnir, ovo je odlična uvertira za turnir koji će se održati u avgustu i prekopotreban vetar u leđa za Good Game, koji je pokazao da ima kvaliteta da predstavlja Srbiju na svetskom IeSF prvenstvu.