Formirana Evropska esports federacija

by | Feb 21, 2020 | Uncategorized | 0 comments

U zgradi Evropskog parlamenta u Briselu 21. februara zvanično je formirana Evropska esports federacija, koju čine 23 članice, od kojih je jedna i Srpska esports asocijacija.

Cilj ove federacije je da okupi što već broj igrača u Evropi i na taj način stvori bolju budućnost za gejming zajednicu, što Evropi, tako i u Svetu.

Tokom dvodnevnog kongresa, EEF je birao predsednika, upravne odbore i komitete. Prvi predsednik federacije je Hans Jagnov iz Nemačke, koji takođe vodi Nemačku federaciju za esports ESBD. Izabran je sa 91 odsto ukupnog broja glasova. Potpredsednik je Karol Caganj iz Slovačke, a dodatni članovi odbora su Emin Antonian (Rusija), Ido Broš (Izrael) i Alper Ozdemir (Turska).

Ovo je veliki uspeh za Srbiju, koja je od sada zvanično punopravni član ove federacije. Među ostalim članicama nalaze se i Ruska esports asocijacija, Finska, Portugalska, Slovačka, Izraelska, Nemačka itd.

“Ponosni smo što smo postali jedna od 23 članice koje su oformile Evropsku esports federaciju. Naš trud, upornost i posvećenost radu u asocijaciji je nagrađen, kao što smo se i nadali . Veoma je važno što je Evropa prepoznala Srbiju kao punopravnu članicu”, izjavio je predstavnik Srpske esports asocijacije u Briselu, Nikola Jordanoski.