FINANSIJSKA PERSPEKTIVA ESPORT SCENE: Da li ste se pitali ko više zarađuje, igrači Valorant-a ili CS:GO?

by | Mar 2, 2023 | Esports, Video igre | 0 comments

U poređenju sa Valorantom, igrači CS:GO-a generalno imaju veću platu, ovo bi za sad trebalo da bude vrlo logično, ipak je CS:GO igra koja postoji preko dvadeset godina, dok je Valorant igra koja je objavljena 2020. godine. Međutim, kako vreme prolazi i dolazi do sve veće popularizacije Valoranta, nije isključeno niti nerealno da plate Valorant igrača nadmaše plate CS:GO igrača.

CS:GO je već nekoliko godina popularan među igračima, sa profesionalnom scenom koja se razvijala i širila. Ovo je omogućilo igračima da zarađuju velike sume novca, pogotovo ako se takmiče na najvišem nivou.

S druge strane, Valorant je relativno novija igra u odnosu na CS:GO, ali i dalje je u usponu u profesionalnoj sceni. Igrači Valoranta takođe mogu da zarade velike sume novca kroz turnire i sponzorstva, ali to obično nije toliko rasprostranjeno kao u CS:GO.

Igra za sva vremena!

Postoje, naravno, izuzeci u oba slučaja, sa nekim igračima Valoranta koji zarađuju više od nekih CS:GO igrača, ali generalno gledano, CS:GO igrači imaju veću platu i više mogućnosti za zaradu.

Vrlo je važno je napomenuti da se situacija može promeniti u budućnosti, u zavisnosti od razvoja obe igre i njihove profesionalne scene.


PRIJAVE ZA ŽENSKE CS:GO KVALIFIKACIJE SU ZVANIČNO OTVORENE – PREDSTAVITE SRBIJU NA IESF ŠAMPIONATU U RUMUNIJI!